Rouw en verlies bij dementie. Foto: PR
Rouw en verlies bij dementie. Foto: PR Foto:

Alzheimer Café over rouw en verlies bij dementie

REGIO - Na de diagnose dementie worden mensen zich bewuster dat het leven eindig is. Er begint een periode van afscheid nemen. Afscheid van vaardigheden, van toekomstplannen en van gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend leken. Voor zowel de mensen met dementie als de mantelzorger start hierdoor, vaak zonder dat ze het beseffen, een rouwproces. Het bespreekbaar maken van dit proces en het uiteindelijk afscheid kan confronterend zijn.

Dit onderwerp wordt op woensdagavond 23 oktober behandeld in het Alzheimer Café door twee deskundigen. Ilse Huls-Zenhorst, expert Monuta op gebied rouw/regelzaken en Hilde Scholtens, expert van Alzheimer Nederland op gebied van rouw bij leven. Door zowel mantelzorgers als mensen met dementie bewust te maken van hun rouw, kunnen ze zich aanpassen aan de veranderde situatie.

Het Alzheimer-café vindt plaats in het Grand Café van woonzorgcentrum Antoniushove aan de Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. De zaal is open vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur). Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of telefonisch op 06 - 1351 4411.