Erix verliest van E.G.V.V.

LIEVELDE - Erix wist afgelopen zondag de wedstrijd tegen E.G.V.V. uit Gelselaar niet te winnen. Net als afgelopen week was het begin van de wedstrijd hoopvol. Erix begon energiek aan de wedstrijd wat na een paar minuten al resulteerde in een 0-1 voorsprong. Een crosspass werd door Thijs Gotink goed aangenomen. Hij kon zelf afronden, maar koos ervoor om breed te passen op Rowan Weenink die de bal eenvoudig in de hoek schoof. Direct na de aftrap veroverde Erix de bal waarna rechtsbuiten Luuk Weenink de bal hard op de lat schoot.

Erix bleef voetballend de bovenliggende partij, maar E.G.V.V. kwam er meer en meer uit middels de snelle buitenspelers en standaard situaties. Na een kwartier spelen was er een schot van Rick ten Have, maar dit was een eenvoudige prooi voor de keeper van E.G.V.V.. Na 20 minuten kwam E.G.V.V. plots op gelijke hoogte door een cornerbal die ingekopt werd: 1-1. Door deze gelijkmaker was te zien dat de tegenstander hier vertrouwen uit putte. Enkele voorzetten van E.G.V.V. gingen voorlangs of werden net weggewerkt. Vervelend was het dat Erix al twee keer moest wisselen binnen het half uur na blessures van Toon klein Avink en Twan Spekschoor. De goed ingevallen Chiem Donderwinkel zag na een half uur Rick ten Have diep gaan en gaf een steekpass waarna Rick na een versnelling de bal in de hoek plaatste: 1-2.

Na de rust kreeg Erix na é''en minuut al de gelijkmaker te verwerken. Wederom een corner die werd gekopt: 2-2. Dit gaf de spelers van Erix niet echt veel vertrouwen. Het voetbal was beduidend minder dan voor de rust en E.G.V.V. kreeg vooral via standaard situaties enkele kansen. In de 75ste minuut gaf Erix aan de zijkant buiten de 16-meter te gemakkelijk een vrije trap weg, die wederom binnen gewerkt werd 3-2. Erix kreeg nog een kans via Thijs Gotink en E.G.V.V. kwam nog enkele keren gevaarlijk voor de goal waarbij keeper Tim klein Tank nog een keer de bal redde op de lijn. Het laatste kwartier voetbalde Erix meer tegen zichzelf en kon men de frustratie van de achterstand helaas niet meer omzetten in een poging om nog minimaal een punt te halen. Eindstand 3-2. Zondag 27 oktober speelt Erix uit bij Lochuizen.