Tweeduuster brengt 'In de tied'. Foto: PR
Tweeduuster brengt 'In de tied'. Foto: PR Foto:

Lachen met Jan Riesewijk in Tweeduuster

GROENLO - Onder de naam Tweeduuster bracht Wilfried Poorthuis twee jaar geleden voor het eerst een liedje uit. Dit vormde het begin voor muzikanten en tekstschrijvers Wilfried Poorthuis en Robert van der Meulen om een nieuwe streektaalproductie te creëren. Vrijdagavond 1 november is de première van deze voorstelling bij de Mattelier in Groenlo.

Half juli 2018 kozen zij voor een samenwerking met Viking Theaterproducties. Een impresariaat dat de afgelopen tien jaar meerdere succesvolle streektaalproducties produceerde en afleverde bij de Overijsselse en Achterhoekse theaters zoals 'Ode aan de Wierdense Revue', 'Riesewijk & Co' en 'Joost & Martijn'. Het afgelopen jaar zijn ook hun muzikale vrienden gitarist/zanger Eric Idema, zangeres Myrna Konings en toetsenist en Achterhoeker Cor Lievers aangeschoven bij het gezelschap. Ze waren het er snel over eens wie de verhaallijn tussen de liedjes voor zijn rekening zou moeten nemen. Wilfried Poorthuis: "Natuurlijk is dat een rol op het lijf geschreven van de Lossenaar Jan Riesewijk die bekend werd door zijn rol van Mans in de serie Jonge Leu en Oale groond".

'Hee is 'oet de tied' komm'n.' Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je 'oet de tied' bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je 'in de tied' doet belangrijk. De voorstelling bestaat uit leedkes en vertelsels over liefde, lust, lijden, leed, leven en lachen' in onze eigen mooie moodersproake. Tickets via www.demattelier.nl.