Handbalmeiden Erix C doen goede zaken

Een klein uur voor aanvang arriveerden de C-dames in Lent bij de sporthal. Na het omkleden en een korte voorbespreking, werd er begonnen aan de warming up.

Voor aanvang van de wedstrijd bleek dat Havana geen wisselspeelsters had. De meiden van Erix hadden hun zinnen gezet op een dikke overwinning.

Havana speelde traag. Met Erix in een 5-1 verdediging had Havana moeite de bal rond te spelen. De scheidsrechter stond soms wat dwalerig in het veld. Hij floot vaak onterecht een overtreding in het voordeel van Havana, waardoor er steeds meer frustratie kwam bij de meiden van Erix. Maar toch bleven ze goed spelen. Geregeld werd de bal onderschept en kon een break-out worden gelopen waardoor de ruststand op 1-14 kwam te staan.

In de tweede helft had er bij Havana een keeperswissel plaatsgevonden. De speelster die nu niet meer keepte, was fysiek sterk. Zij had ook een goed schot, waardoor Havana meer scoorde dan in de eerste helft. Door het eigenaardige fluiten van de scheidsrechter kreeg Erix veel onterechte vrije ballen tegen. Maar dankzij het doorzettingsvermogen van de meiden, het hoofd koel te houden en hun eigen spel te blijven spelen, hebben zij de wedstrijd toch met een flinke score in hun voordeel beslist. Eindstand uiteindelijk 6-29.

De meiden staan nu op de eerste plek in de poule met 3 behaalde overwinningen achter elkaar.