Opnieuw ruime overwinning van HMC'17

HARREVELD/MARIËNVELDE - Na de goede resultaten van afgelopen twee wedstrijden (winst 5-0 en 5-1) moesten de mannen van HMC '17 deze zondag aantreden tegen het altijd lastige Terborg.

De weersomstandigheden waren voor deze mooi-weer voetballers verre van ideaal, het was een kletsnatte zondagmiddag.
De wedstrijd begon slap en de duels werden vooral gewonnen door de spelers van Terborg.
De laatste linie van Terborg kon in de eerste 20 minuten een aantal keer het middenveld oversteken wat zorgde voor het nodige gevaar voor het goal van sluitpost Remco Bokkers. Het vizier van de Terborgse voorhoede stond echter niet op scherp waardoor HMC '17 goed wegkwam.
In de achttiende minuut ontstond er een gevaarlijk moment voor de goal van HMC '17; de bal werd door verdediger David Hulshof netjes met een sliding geblokt maar via zijn lichaam ging de bal tegen de onderkant van zijn arm. Alles en iedereen van Terborg dacht aan een penalty maar de correct fluitende scheidsrechter zag het anders en besloot toch een cornerbal. Een discutabel moment waar zelfs de VAR van tegenwoordig nog geen passend antwoord op heeft.
De mannen van HMC '17 werden hierdoor wakker geschud. Direct vanuit de tegenaanval floot de scheidsrechter ditmaal wel voor een penalty. Hier was geen discussie over mogelijk en er werd vanuit Terborgse kant ook amper geprotesteerd, op enkele trouwe thuis supporters na. Niek ten Have is voor deze elfmeterklus de aangewezen man, de spelers van Terborg deden er alles aan om Niek uit zijn concentratie te halen maar Niek bleef ijskoud en schoot de bal beheerst in de rechterbenedenhoek, 0-1.
Na deze voorsprong begon HMC '17 beter te voetballen en werden duels onder leiding van de goed voetballende rechtsback Jordy Berendsen gewonnen.

In de rust werd aangehaald dat de eerste 45 minuten niet des HMC '17 was en het niveau van de afgelopen weken bij lange na niet werd gehaald.

De tweede helft begon ijzersterk met Davey Wopereis als meest aanvallende middenvelder die veel loopacties in de diepte maakte.
De Terborgse laatste linie had hier totaal geen houvast op en dit resulteerde in een aantal goede uitgespeelde kansen voor de mannen van HMC '17.

De goal viel dan eindelijk in de 62ste minuut; Pascal Klein Holkenborg zag de ruimte in de diepte en een perfecte steekbal van Niek ten Have werd vol overtuiging in de lange hoek geschoten door Pascal, 0-2. Direct vanaf de aftrap werd er weer druk gezet door HMC '17 om de score op te bouwen. De Terborgers wisten het bij momenten niet meer en schoten de bal daarom ook maar blind naar voren. De bal viel verkeerd tussen David Hulshof en Remco Bokkers in. Remco staat bekend om zijn geniale kapbewegingen maar ditmaal besloot hij de bal vol uit te halen. Dit was helaas geen succes en de bal ging via de rug van de Terborgse aanvaller de goal in, 1-2. De mannen van HMC '17 waren hier niet van onder de indruk en gingen direct verder met waar ze mee bezig waren: het maken van doelpunten.

In de 63ste minuut gooide Davey Wopereis de bal in op Jeroen Kampshof die zeer bekwaam wegdraaide van zijn directe tegenstander en Niek ten Have in stelling bracht op de vijfmeterlijn. Niek ten Have schoot de bal knap in het dak van de goal en tekende voor zijn 2e doelpunt van de middag, 1-3.
Kort daarna was de beurt aan Davey Wopereis zelf, een dribbel langs meerdere Terborgse voetballers eindigde met een hard schot onhoudbaar voor de Terborgse sluitpost, 1-4.
De 2e helft was weer zoals Jorrit Bomers het verwacht van zijn team. De Terborgse coach wisselde vanaf de 3-1 meteen en haalde een verdediger naar de kant en er kwam een aanvaller bij.

Onder leiding van aanvoerder Bram te Molder werd er besloten om geen aanvaller terug te halen maar achterin één op één te spelen. De tactiek van Terborg was duidelijk, lange ballen op de ingekomen lange spits en hopen op een aansluitende treffer.
In de 88ste minuut onderschepte Bram te Molder en slechte voorzet van Terborg en begon aan een lange dribbel die eindigde in de zestienmeter van Terborg. De meegelopen Jeroen Kampshof kreeg de bal van Bram te Molder op een prestenteerblaadje, 1-5.

In de tweede helft werd door Jorrit Bomers nog enkele wissels uitgevoerd. De moe gestreden Davey Wopereis werd vervangen door Luuk Vossers en Thijs Schutten ging de plek van Pascal Klein Holkenborg op. In de laatste tien minuten kwam Sander Kolkman nog in het veld voor Niek ten Have.
Een slechte eerste helft van HMC '17 werd omgezet naar een goede tweede helft met een prima overwinning.
Zondag 27 oktober de topper tegen AD '69. AD '69 heeft elf punten en staat derde en HMC 17 staat 'tweede met twaalf punten.
De wedstrijd is in Marienvelde en er wordt gehoopt op veel steun van de trouwe supporters.