De Berlijnse Stella Meris werkt naast haar documentaire ook aan beeldende kunst. Foto: Rick Mellink
De Berlijnse Stella Meris werkt naast haar documentaire ook aan beeldende kunst. Foto: Rick Mellink Foto: Rick Mellink

Internationale en regionale kunstenaars bij Lokalen

LICHTENVOORDE - In 2017 is Lokalen - ruimte voor creatief ondernemen gestart met het organiseren van de Artist in Residence. Waar in het verleden met name Nederlandse kunstenaars van deze tijdelijke atelierruimte gebruik maakten, hebben nu ook internationale kunstenaars de weg naar Lokalen gevonden.

Momenteel werkt de Berlijnse Stella Meris aan haar project bij Lokalen. Deze multimedia-kunstenares onderzoekt aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis de thema's geschiedenis, religie en verplaatsing. Stella gebruikt in haar kunst eigen geschoten filmmateriaal en de schilderkunst om de religieuze achtergrond waartegen zij opgroeide te onderzoeken om zo nieuwe verhalen te creëren en haar identiteit te analyseren.

Naast Stella maakt ook de Barlose Josien Eppink tijdelijk gebruik van de atelierruimte bij Lokalen. Josien is momenteel met haar afstudeerjaar begonnen op de Academie voor Holistisch Beeldende Kunst in Opheusden. Ze werkt aan haar scriptie met als thema 'Waterweg'. Hierin onderzoekt ze onder andere de bewegingen en gedragingen van water, en water als metafoor.

Op dinsdagavond 29 oktober om 20.00 uur zullen Stella en Josien hun projecten presenteren voor publiek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Frans Halsstraat 35 in Lichtenvoorde. De toegang is gratis.

Aanmelden Artist in Residence
Wie interesse heeft in een tijdelijke atelierruimte bij Lokalen kan contact opnemen met Dorian Temming via contact@lokalen.info.


Lokalen heeft ruimte voor creatief ondernemen!

Ben jij creatief ondernemer en op zoek naar een plek waar je ruimte hebt voor jouw bedrijf? In de voormalige basisschool aan de Frans Halsstraat is er ruimte voor nieuwe deelnemers die zich naast hun werkzaamheden ook voor lokale cultureel-maatschappelijke projecten willen inzetten. Neem contact op met contact@lokalen.info. De stichting informeert je graag over de verschillende mogelijkheden.


www.lokalen.info


Josien Eppink aan het werk in haar tijdelijke atelier. Foto: Rick Mellink