Marine Grijsen uit Winterswijk gaat nu als toegevoegd notaris aan de slag bij Roerdink & Stevelink. Foto: Roerdink & Stevelink
Marine Grijsen uit Winterswijk gaat nu als toegevoegd notaris aan de slag bij Roerdink & Stevelink. Foto: Roerdink & Stevelink Foto:

Mardine Grijsen benoemd tot toegevoegd notaris

GROENLO - Na eerdere goedkeuring van de minister voor Rechtsbescherming en beëdiging door de Rechtbank Gelderland is mr. Mardine Grijsen per 20 november benoemd tot toegevoegd notaris. Zij is toegevoegd aan het protocol van Edwin Roerdink, notaris bij notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo.

Mardine Grijsen is sinds 2010 werkzaam bij notariskantoor Roerdink & Stevelink aan de Winterswijkseweg 23 en onder andere gespecialiseerd in ondernemingsrecht en personen & familierecht. Volgend jaar gaat zij zich specialiseren in agrarisch recht.
Een toegevoegd notaris heeft dezelfde bevoegdheden als een notaris, maar is geen ondernemer. Een toegevoegd notaris heeft dezelfde taken en bevoegdheden als een 'gewone' notaris en kan derhalve zelfstandig akten passeren.
De benoeming tot (toegevoegd) notaris is geen eenvoudig traject. Gedurende een ruim zeven maanden durende procedure zijn er diverse ijkmomenten. Ten eerste moet uit een grondig psychologische persoonstoets blijken of er bij de kandidaat risico's bestaan voor niet-integer gedrag of dat er andere aanwijzingen zijn waarvoor de kandidaat niet geschikt is voor de functie van (toegevoegd) notaris. Daarnaast moeten diverse instanties en personen positieve referenties over de kandidaat afgeven.
Tot slot wordt de kandidaat nog beoordeeld door de Commissie Toegang Notariaat. Een positief advies van deze commissie is een vereiste om (toegevoegd) notaris te kunnen worden.


www.rsnotarissen.nl