Hoopvol debuut dynamictennis Litac in eredivisie

LICHTENVOORDE - Naast alle regionale competities- waaronder die in de oostelijke Achterhoek- wordt er sinds drie jaar binnen de DTBN (Dynamic Tennis Bond Nederland) ook in de overkoepelende eredivisie gespeeld. Litac debuteerde succesvol in deze topklasse.

Een team bestaat uit twee spelers, waarbij minimaal één speler tot de top-25 van Nederland moet behoren. Dat is het geval met Tom Groot Kormelink. Samen met Imre Huitink vormt hij het Lichtenvoordse team. In de huidige eredivisie komen zes teams uit. De eerste ronde werd in Apeldoorn gespeeld. De teams ontmoeten elkaar allemaal, dus worden er vijf dubbels gespeeld, waarna er door beide spelers vijf enkelspelen worden gespeeld. De sterkste speler komt dan uit in de A-poule, de ander in de B-poule.Vooral Tom Groot Kormelink gaf meteen al zijn visitekaartje af: vijf keer winst in het dubbel- en vier keer in het enkelspel: in totaal negen punten. Imre voegde er in zijn poule twee aan toe, waarmee het team in dit eerste optreden op elf punten eindigde. Dat betekent dat ze de koppositie delen met Dragonder Noord uit Veenendaal en Appoldro uit Apeldoorn. Een zeer hoopvol begin. De volgende ronde is op 2 februari in Dinxperlo.

Dubbelspel
Ook in de landelijke toernooiklasse Team Battle komt een Litac-team voor het eerst uit. Het is een klasse voor B, C en D-spelers. Er wordt uitsluitend in het dubbelspel gespeeld. Het maximaal aantal deelnemende teams is vastgelegd op twintig, die ingedeeld worden in twee tienkampen. Met vier spelers kan men elkaar aflossen. De teams komen uit heel Nederland.
Het Litacteam, bestaande uit Agnes Marneth, Tonnie Hartman, Lynn Bongers en Monique Heuverling, won vier van de negen wedstrijden en eindigde in de poule op de zesde plaats. Net een plaats te weinig om zich voor de grote finale te plaatsen (eerste vijf teams uit beide poules), maar er komt nog een tweede ronde.