Opnieuw nederlaag voor Erix

LIEVELDE - Erix komt nog niet op stoom in de 5de klasse B. Vanmiddag werd, ondanks een goede eerste helft, wederom verloren.

Erix begon goed aan de wedstrijd waarbij men de straffe wind in de rug had. Er werd regelmatig goed druk naar voren gezet en dit leidde al tot een kansje in de tweede minuut via Rick ten Have. Twan Spekschoor kopte de bal goed door en de doorgelopen Rick ten Have schoot rakelings naast. Erix had het betere van het spel en kreeg daarbij enkele goede mogelijkheden om de score te openen. In de 8ste minuut kreeg Rick ten Have de mogelijkheid om de score te openen. In vrijstaande positie schoot Rick de bal naast. DEO werd in deze fase alleen gevaarlijk via omschakelmomenten en dan voornamelijk door hun snelle linksbuiten die regelmatig voor dreiging zorgde. In de 17de minuut was het wederom Rick ten Have die Erix op voorsprong had kunnen zetten. Een goede aanval over de linkerkant via Twan Spekschoor waarbij Twan de bal keurig terug legde op Rick die de bal net overschoot. In de 20ste minuut was er gevaar van DEO. Een toegekende cornerbal werd hard en laag teruggelegd op de 16-meter en de inkomende middenvelder van DEO schoot in vrijstaande positie de bal hard en laag net naast het Erix-doel. In de 21ste minuut kwam Erix dan eindelijk verdiend op voorsprong. Rick ten Have sneed vanaf de rechterkant naar binnen en haalde buiten de 16-meter laag en nauwkeurig uit. De bal verdween in de korte hoek. 0-1. In de 24ste minuut kreeg Erix de kans om de score te verdubbelen: een lage voorzet van Rick ten Have vanaf de linkerkant kon net niet door Luuk Weenink worden binnengewerkt. In de 26ste minuut kreeg Rick ten Have wederom een grote kans. In vrijstaande positie schoot hij de bal hard en onbesuisd over. In de 38ste minuut werd dan 0-2 via Twan Spekschoor. Rowan Weenink legde de bal vanaf de achterlijn keurig terug op de geheel vrijstaande Twan Spekschoor die vrij voor de keeper van DEO beheerst afrondde. Erix ging rustten met een 0-2 voorsprong en was de bovenliggende partij.

Na rust leek Erix op twee gedachten te hinken: de voorsprong verder uitbreiden of de voorsprong vasthouden. Dit kwam het spel van Erix na rust niet ten goede. Van het goede spel in de eerste helft, waarbij vroeg druk werd gezet en waarbij kansen werden gecreƫerd, viel in de tweede helft niets meer te zien. Aan de bal was Erix zeer slordig en ondanks de harde tegenwind de tweede helft werd er veelvuldig de lange bal gehanteerd in plaats van de bal laag over de grond te spelen. DEO werd sterker en kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 59ste minuut viel de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de linkerkant werd van dichtbij via de binnenkant van de paal binnengeschoten. 1-2. Je zag vanaf dat moment dat bij Erix het zelfvertrouwen minder werd en in de 63ste minuut kreeg DEO de kans op de gelijkmaker. Een terecht toegekende strafschop werd door Erix-doelman Tim Klein Tank keurig klemgepakt. Dit gaf Erix echter geen zelfvertrouwen. DEO bleef druk zetten op de Erix-defensie en was vooral via de vleugels gevaarlijk. De gelijkmaker viel dan ook in de 66ste minuut. De bal werd via de snelle linksbuiten van DEO laag voor het Erix-doel geschoten waarbij de spits van DEO van dichtbij eenvoudig kon scoren. 2-2. Erix was het vanaf dat moment helemaal kwijt en kwam niet meer in haar spel. DEO kreeg hierna kort achter elkaar twee goede kopkansen om op voorsprong te komen. Het was op dat moment aan Erix-doelman Tim Klein te danken dat DEO niet op voorsprong kwam. Maar het was slechts uitstel van executie: in de 77ste minuut kwam DEO op een 3-2 voorsprong nadat de Erix-defensie er niet in slaagde om de bal uit de 16-meter weg te krijgen. De bal werd van dichtbij binnengeschoten. De voorsprong was op dat moment verdiend en DEO kreeg door de ruimtes die Erix weggaf mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Verder dan een schot van afstand van Rick ten Have in de 78ste minuut kwam Erix de tweede helft niet. Op basis van de tweede helft was de overwinning van DEO wel verdiend.

Erix speelde vandaag twee verschillende helften. In de eerste helft controleerde het de wedstrijd en in de tweede helft viel deze controle volledig weg. Dit zal het toch al broze zelfvertrouwen geen goed doen. Aanstaande zondag 15 december speelt Erix haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Er wordt dan thuis gespeeld tegen Vosseveld.