Longa'30 weet weer wat winnen is

LICHTENVOORDE - Ruim 200 kilometer in de bus maar wel met het gewenste resultaat. Tegen directe concurrent SV Meerssen won Longa '30 in Zuid-Limburg verdiend met 0-2. Jurgen Weijman en Rick Bosma wisten beiden laat in de tweede helft te scoren.

Door de vele regen van de afgelopen week was het grasveld in Meerssen lastig te bespelen en dat was te zien in de beginfase waar er bij spelers van beide ploegen talrijke glijpartijen te zien waren. Desalniettemin kwam Meerssen het best uit de startblokken. Een dieptepass op de snelle Richard Hannon gaf Meerssen de gelegenheid om de score te openen ware het niet dat Erik Wijnbergen het één tegen één duel won. In de loop van de eerste helft herstelde Longa '30 zich van het matige begin en kwam het beter in de wedstrijd. Met een veldoverwicht werden de eerste kansen gecreëerd door Rick Bosma maar eerst werd zijn schot geblokt en later vond hij Meerssen-keeper Geoffrey Jacobs op zijn weg. Voor rust was Jelmer Krooshof met een kopbal nog dicht bij de openingstreffer en loste Meerssen in de persoon van Lloyd Borgers nog een schot op doel maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft was het wederom Longa '30 dat het meest aan de bal was ondanks een rommelig spelbeeld. Opnieuw werd Longa '30 ook gevaarlijk. Een corner van Mark Elferink werd door Jurgen Weijman ingekopt maar in de kluts werd de bal van de lijn gehaald. Vervolgens was het een serie van zeven of acht corners die het Zuid-Limburgse doel bleven bestoken maar keer op keer ging de bal er niet in. Hoewel Longa '30 weinig kansen weggaf in de tweede helft bleef het opletten op de snelle Limburgse tegenaanvallen. Via een één-tweetje kwam Hannon plotseling alleen voor Wijnbergen en haalde hard uit. Niet voor het eerst dit jaar was het Wijnbergen die Longa' 30 op de been hield en katachtig redde. Tien minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak. Invaller Thom Berendsen ging er vandoor en werd binnen het strafschopgebied gevloerd. Weijman schoot de penalty feilloos raak en bracht het meegereisde Lichtenvoordse publiek in extase. Meerssen probeerde in de slotfase met man en macht nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar dat leverde vooral Longa '30 kansen op. Uiteindelijk was het wederom Thom Berendsen die met zijn snelheid gevaarlijk werd. Keeper Jacobs wist de bal nog voor zijn voeten weg te tikken maar was vervolgens kansloos op de schuiver van Rick Bosma in het lege doel.

Zo neemt Longa '30 na drie nederlagen weer eens de volle buit mee naar huis. Daarmee neemt het ook afstand van de ploegen onder de streep. Volgende week kan Longa '30 een volgende belangrijke stap zetten. Wederom een directe concurrent en wederom een Zuid-Limburgse ploeg alleen ditmaal wordt er afgetrapt in Lichtenvoorde. Tegen EHC uit Hoensbroek wordt er zoals gebruikelijk om 14.00 uur afgetrapt.