Afbeelding
Foto:

Jongens van harte welkom bij Handbalvereniging Erix

Op de foto het team E1 van HV Erix. Afgelopen zondag werd er in de Hamalandhal door dit gemengde team behoorlijk makkelijk gewonnen. Dit gaat echter niet altijd zo. Tegen teams uit Arnhem en Huissen moest de E1 al eerder flink aan de bak. Hun kracht is dan het samenspelen. Maar zondag ging het wat gemakkelijker. Er werd goed samengespeeld en iedereen kwam aan schieten op de goal toe. Je ziet wel dat sommigen wat beter zijn in scoren, maar daar staan weer anderen naast die goed de bal kunnen onderscheppen. Zo heeft ieder zijn of haar kwaliteiten en vullen ze elkaar goed aan. Bij rust stond de E1 dan ook voor met 10-1. In de tweede helft bleven de jongens en de meiden mooi samenspelen en uiteindelijk werd er dan ook gewonnen met 19-4.

Bij handbal gaat iedereen in de aanval en iedereen in de verdediging. Dus alle spelers doen ten allen tijde mee. Niet alleen bij de E1 wordt er gemengd gespeeld, ook de D2 heeft zowel jongens als meiden in het team. En dit werkt goed samen. Tot 12 jaar wordt er gemengd gespeeld en dit is zowel voor de jongens als de meiden een winst, want ze leren veel van elkaar. Op vrijdag trainen deze teams ook nog eens samen, zodat de jongens elkaar ook al goed leren kennen, want over een aantal jaar zullen ze samen een jongensteam gaan vormen. Er mag dan niet meer gemengd gespeeld worden.

Handbal is een leuke, dynamische, actieve sport, waarbij je wel tegen een stootje moet kunnen. In alle jeugdteams, er zijn er inmiddels 9 bij HV Erix, is aanvulling van harte welkom. Maar vooral jongens in de leeftijd van geboortejaar 2008-2009 zijn nog nodig. Dus lijkt het je leuk om eens mee te komen trainen, dan ben je van harte welkom. Er wordt getraind op dinsdag en vrijdag. Op onze website www.hverix.nl vindt je meer informatie en tijden.