Lenn en Mik uit Groenlo succesvol op Oost-Nederlandse kampioenschappen

WINTERSWIJK/GROENLO - Het kampioenschap van Oost-Nederland vond zaterdag 19 januari plaats in de Saza topsporthal in Doetinchem. De jongens van Penta leverden prachtige prestaties en een aantal kon zelfs een medaille ophalen tijdens de prijsuitreiking. Lenn Miggelbrink uit Groenlo nam de gouden medaille mee naar huis. Bij de instappers (8-10 jaar) haalde hij veruit de meeste punten en dus mag hij zich districtskampioen van de 3e divisie noemen.

In dezelfde wedstrijdserie (niveau 17) deden ook Ruben Klein Goldewijk en Twan Roerdink goede zaken. In een felle onderlinge strijd eindigde Ruben uiteindelijk op de derde plaats met 0,10 punten verschil op Twan. Ook Leon Slotboom (vijfde) en Gijs Teekman zorgden voor mooie prestaties op de zes herentoestellen.
Hosea Ombeng kwam als eerstejaars Pupil in actie in de 3e divisie. Hij moest de oefeningen turnen op niveau 15 en behaalde daarmee de tiende plaats. In de 1e divisie kwam Mik Lamers uit Groenlo in actie. Hij is ook Pupil (10-12 jaar) en turnt daardoor op niveau 13. Mik mocht de zilveren medaille omhangen.
Er was een tiende plaats voor Twan Berg. In zijn categorie lagen de scores heel erg dicht bij elkaar. Het was daarom extra sneu dat hij een aantal strafpunten kreeg. Hij valt in de categorie Junior 1 en turnt ook 3e divisie (niveau 8). Bram Epingbroek turnt niveau 6 bij de Senioren. In de 3e divisie haalde hij, met onder andere de hoogste score op Sprong, ook de tweede plaats.