Twee keer winst voor Grolse badmintonners

GROENLO - BV Grol 1 en BV Grol 2 wisten beide afgelopen week een 5-3 overwinning uit het vuur te slepen.

Op woensdag 16 januari speelde BV Grol 1 thuis tegen Seepaerd BC 2. De uitwedstrijd in 's Heerenberg had Grol gelijkgespeeld met een aantal driesetters en spannende wedstrijden. De heren mochten starten met hun enkelspel. Dennis had een sterke tegenstander en wist deze niet te verslaan. Edo speelde een goede wedstrijd en won deze met 21-18 en 21-19. Hierna waren de dames aan de beurt. Sanne kwam niet goed in haar spel en verloor haar enkelspel, Anke wist dat van haar te winnen. Met 2-2 dus naar de heren- en de damesdubbel. De heren verloren, de dames wonnen met 21-14 en 21-19. Tussenstand derhalve 3-3, op naar de mixen. In tegenstelling tot de uitwedstrijd, waarbij Grol beide verloor, ging nu de winst in twee spannende wedstrijden naar de Groenlo badmintonners. Eindstand 5-3 voor Grol, met nog twee wedstrijden staat team 1 nu op de tweede plaats.

BV Grol 2 speelde tegen Didam. Hier werd gestart met de heren- en de damesdubbel. De heren verloren met 21-15 en 21-13, de dames wonnen ruim met 21-2 en 21-10. Hierna volgden de enkels, Maurice en Cindy mochten als eerste. Maurice verloor, Cindy wist haar enkelspel te winnen. Ook Dave wist zijn enkel te winnen, al had hij hier een derde set voor nodig. Mirian won haar enkel met 21-9 en 21-13. Met een voorsprong van 4-2 was het tijd voor de mixen. De mix van Maurice en Mirian werd dik gewonnen; bij Dave en Cindy liep het minder goed, zij verloren de mix in een derde set. Eindstand dus 5-3 voor Grol 2, waarmee het team - met een wedstrijd meer gespeeld - nu op de eerste plaats staat.