Foto: PR
Foto: PR

SV Grol houdt enquête over samengaan met Grolse Boys

GROENLO - In de komende maanden zal blijken of een samengaan, in dit geval een daadwerkelijke fusie tussen de beide Groenlose voetbalverenigingen Grol en Grolse Boys, een definitief karakter gaat krijgen. Ter voorbereiding op het een en ander zijn deze maand zowel de spelende als de ondersteunende leden van de sportvereniging Grol aangeschreven met het verzoek om medewerking te verlenen in de vorm van het invullen van een verenigingsenquête. De uitkomsten van deze volgende stap in het fusieproces wil de daarvoor in het leven geroepen werkgroep aangrijpen om een volwaardig advies te kunnen uitbrengen aan het hoofdbestuur van S.V. Grol. Overigens zal eenzelfde lijn worden gevolgd bij zustervereniging Grolse Boys.

Door Theo Huijskes

Zoals bekend is een mogelijk samengaan van beide voetbalclubs een serieus onderwerp van gesprek geworden naar aanleiding van een huwelijksaanzoek, begin 2018 gedaan door Grolvoorzitter Hans Scheinck aan zijn collega-voorzitter Harry Paf van Grolse Boys. Deze als een ludieke actie naar buiten gebrachte voorzet werd gedaan tijdens de receptie van Grolse Boys, gehouden in verband met het 70-jarig bestaan van deze club. Het was vervolgens preses Harry Paf, die tijdens de jubileumreceptie van Grol in het kader van het 100-jarig bestaan het verzoek met een volmondig en duidelijk 'ja' honoreerde.

De nodige commotie
Gezegd moet worden dat het huwelijksaanzoek binnen de achterban van beide verenigingen de gemoederen behoorlijk heeft beziggehouden en nog steeds bezighoudt. De nodige commotie is het gevolg van het gegeven dat er bij Grol nog steeds legio leden zijn, die het woord fusie niet in de mond willen nemen. De betreffende blauw-witte brigade heeft niets tegen de club Grolse Boys en haar leden en heet de bewoners van Het Wilgenpark van harte welkom op het sportpark Den Elshof, maar is daarentegen van mening dat, gelet op het drastisch ingekrompen ledenbestand van 'de Boys', er niet meer mag worden gesproken van een fusie. Daarnaast zijn er bij Grolse Boys leden, die in de vaste veronderstelling zijn dat het 'de Grol' bij het in gang gezette proces alleen maar gaat om de geldelijke opbrengst van onder andere het sportpark aan de Beltrumseweg en daarbij tegelijkertijd geen serieuze aandacht heeft voor de belangen van de van oudsher hondstrouwe Boys-leden.

Naamswijziging? Negen mogelijke clubnamen of een zelfbedachte clubnaam

Informatiebijeenkomst
Ten behoeve van de eigen leden hebben beide verenigingen in de maand november een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens die bijeenkomst bij S.V. Grol heeft de werkgroep 'Verkenning fusie', bestaande uit Noëlle Neeleman, Michel Hoffman en Dennis Pasman, op uitvoerige en duidelijke wijze geschetst waarmee men zich in de afgelopen maanden heeft beziggehouden. Daarbij werden niet alleen alle genomen stappen uiteengezet, maar ook alle invalshoeken belicht met daarbij tevens een overzicht van alle mogelijke voor- en nadelen, die een samengaan van beide clubs met zich meebrengen. Een stuk werk waarop alle aanwezige leden konden reageren en ze naar aanleiding ervan vragen konden stellen. Tegelijkertijd werd er tijdens die bijeenkomst aangegeven dat er in de loop van januari 2019 een verenigingsenquête zou worden uitgezet om het totale proces in het belang van beide verenigingen niet te vertragen.

Opzet enquête
Naast het verzoek om invulling van extra aanvullende gegevens over het lidmaatschap, omvat de vóór 30 januari a.s. in te vullen enquête tal van vragen betrekking hebbende op een mogelijk samengaan van beide clubs. Zo is er een vraag gesteld of een naamswijziging mogelijk is. Wanneer hierop het antwoord ja volgt, kan er gekozen worden uit negen mogelijke clubnamen of een zelf bedachte clubnaam. Ook komt een mogelijke verandering van clubkleuren aan de orde en kan het ondervraagde lid aangeven hoe hij/zij het een en ander, mede in relatie tot het voetbaltenue alsmede het reservetenue, voor ogen heeft. Verder kunnen de leden zich via de enquête ook uitspreken over het toetreden van bestuursleden van Grolse Boys tot het Grolbestuur, en het ken- en zichtbaar maken van de historie van Grolse Boys op het sportpark Den Elshof, in het Sportcafé, alsmede in de bestuurskamer en dergelijke. Ook krijgen de leden de gelegenheid om een antwoord te geven op de vraag of de historie van Grolse Boys blijvend zichtbaar moet blijven door een bepaald onderdeel op het sportpark Den Elshof de benaming Het Wilgenpark te geven. Tenslotte mag men, en dat naast het aanreiken van persoonlijke suggesties, een reactie geven op de vraag waaraan de eventuele financiële revenuen besteed moeten worden. Als mogelijkheden wordt hierbij voorgesteld: verduurzaming sportpark, investeren in afdeling jeugd, extra kunstgrasveld, Indoor Soccer Hal, versteviging eigen vermogen of anderszins.


www.svgrol.nl