GSM!

CDA

De carnaval staat weer voor de deur, ook in Oost Gelde, behalve in Lichtenvoorde. Daar doen ze niet aan dit feestje. Vroeger wel! Met carnavalsverenigingen zoals de Keienslöppers en de Zoll'nlappers die verwezen naar het roemruchte leer-verleden van Lichtenvoorde. Er is nu nog één bedrijf over in Lichtenvoorde dat leer produceert: Rompa. En daar bij in de buurt wonen is inderdaad geen feestje!

In de milieuvergunning van Rompa staat duidelijk: 'i'j mag Geen Stank Maken!'
Maar daar trekt Rompa zich al jaren niets van aan. Ze hebben duidelijk lak aan de buurt en lak aan de gemeente. Van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en goed Noaberschap heeft Rompa kennelijk nog nooit gehoord. Toen kort geleden Rompa ook nog eens de aanvraag voor een nieuwe, strengere, milieuvergunning introk, was voor het CDA de maat meer dan he-le-maal vol. Ons commissielid Ard Schenk heeft hierover in de raadscommissie van 29 januari al pittige vragen gesteld richting de wethouder. De wethouder gaf aan dat de gemeente streng zal gaan handhaven. Dit college kennende, zal er nu stevig en daadkrachtig doorgepakt gaan worden richting Rompa. Met bestuursdwang en forse dwangsommen, zodat Rompa hopelijk eindelijk in gaat zien dat de productie van leer op deze locatie, midden in een woonwijk, geen optie is.

Helaas gaat dit allemaal niet van vandaag op morgen. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat dit voor de buurt erg vervelend en frustrerend is. Maar als gemeente heb je nu eenmaal te maken met juridische regels en procedures die de nodige tijd kosten, maar wat het CDA betreft, zo weinig mogelijk!

Bereikbaar
Bereik voor de mobiele telefoon, tablet en computer is er voor iedereen, althans, bijna iedereen. Mariënvelde kampt al jaren met een slecht GSM-bereik. Er kan niet of nauwelijks gebeld worden. Mariënvelders bellen met hun mobieltje massaal bij het woonkamerraam, om nog een beetje GSM-bereik te hebben. Ons raadslid uit Mariënvelde, Dennis van Loon, was hier he-le-maal klaar mee en heeft hierover in de raad van 12 februari vragen gesteld aan het college.

CDA-wethouder Marieke Frank erkende dat het GSM-bereik in Mariënvelde te wensen overlaat en dat het niet van deze tijd is dat er slecht bereik is in een woonkern zoals Mariënvelde. Ze heeft daarom de afgelopen tijd het een en ander daadkrachtig opgepakt. Ze gaf aan in goede samenwerking met Mariënvelds Belang hierover met KPN gesproken te hebben. Dit heeft uiteindelijk geleid tot goede afspraken en de toezegging van KPN dat binnenkort in Mariënvelde een GSM-zendmast wordt geplaatst. Zo kan in het vervolg de prins van de wedergeboren Mariënveldse carnavalsvereniging 'de Ketsmennekes' gewoon met zijn mobieltje de taxi bellen en de BMV dat hij er aan komt en dus de confettikanonnen af kunnen gaan en de Einmarsch ingezet kan worden! Een Gezellige Sfeer Maken!


Fractie CDA Oost Gelre:
Niek Bragt, n.bragt@oostgelre.nl
Carla Heming 0544-465506
Ruud Krabbenborg 06-20521539
Theo Krabben 06-10731186
Walter Leemreize 06-22540413
Dennis van Loon 06-49710504
Rene Plaggenburg 06-53395335