Bridge DSB rondt derde
competitieronde seizoen af

GROENLO - Het bridgeseizoen schiet al weer aardig op. Van de vier competitieronden van zes avonden zijn er al drie gespeeld. Dinsdag 12 februari werd de laatste avond van de derde competitieronde gespeeld. Wie de winnaars zouden worden van deze derde ronde werd pas op de laatste avond beslist.

Twee paren haalden die laatste avond een geweldig hoge score. Met een percentage van 66,32 srong het paar Michaël Daniël en Henk Dekker naar de tweede plaats in de A-lijn. Omdat ook het paar Fien Kolkman en Jan Beerten een score haalden van boven de 60%, nl. 63,47, klommen ze naar de eerste plaats in de A-lijn. Ze behaalden een eindscore van precies 55%. Genoeg om het paar Daniël-Dekker ruim 1% voor te blijven. Derde werd het paar Marianne Spijker en Leo van Dijk met 53,91%. Slechts 0,03% minder dan de tweede plaats.
In de B-lijn waren de onderlinge verschillen heel erg klein. Hier werd (ook) pas na zes avonden beslist wie er naar de A-lijn zouden promoveren. Het drietal Wil van Baak, Louise Cannegieter en Josje Hamers werdeerste met 53,29%. Met slechts een verschil van 0,18% werd het paar Wilma Gockel en Riky Hoffman tweede met 53,11%. Derde werd het paar Ger Hoevenaars en Jo van Schaijk met 52,18%. Deze drie paren promoveren naar de A-lijn.
In de C-lijn waren de verschillen wat groter na zes speelavonden. Op de eerste plaats eindigde het paar Bert Dijkmans en Joop Frank met het hoge percentage van 61,22%. Op gepaste afstand werd het paar Marian Hartman en Ria Reukers tweede met 56,42%. Met een wat kleiner verschil werd het paar Anna en Wim Deunk derde met 55,31%. Deze die paren promoveren naar de B-lijn. Om de C-lijn niet te groot te laten worden promoveert ook het paar Margriet de Groen en Riek van Tilburg naar de B-lijn. Zij werden vierde in de C-lijn.

Topintegraal
Dinsdag 19 februari werd de derde ronde van de topintegraal-competitie gespeeld. Het gelegenheidspaar Riet Dankbaar en Hetty Broekhof werd eerste. Ze behaalden de extreem hoge score van 70,10%. Op gepaste afstand werd het paar Adele te Maarse en Henk Luttikholt tweede: 62,87%. Met ruim 2% minder werd het paar Afra Avezaat en Lizet Scheers derde, zij scoorden 60,66%. Er worden nog twee avonden topintegraal gespeeld. Na drie ronden staat het paar Henk Dekker en Michäel Daniël op de eerste plaats met 62,50%. Plaats twee wordt ingenomen door het paar Riet Dankbaar en Niek Beurskens met 59,39%. Plaats drie is voor Gerda en Hennie Hilderink met 59,07%.

Rest seizoen
Dinsdag 26 februari begint de vierde en laatste ronde van dit bridgejaar dat eindigt op dinsdag 30 april met de slotdrive.. Op dinsdag 26 maart en dinsdag 16 april worden nog twee avonden topintegraal gespeeld. Dinsdag 16 april is tevens de paasdrive.


www.dsbgroenlo.nl