Nieuwe groep LVG

GROENLO - Wie wil beginnen met hardlopen en op zoek is naar een stok achter de deur om ook echt te blijven hardlopen, kan terecht bij Lopersvereniging Groenlo LVG. Op zondag 3 maart gaat een nieuwe serie trainingen van start. In de beginnersgroep kan men samen starten en samen trainen.

De beginnersgroep van de Lopersvereniging Groenlo is dé eerste stap voor beginnende lopers om daadwerkelijk de stap richting hardloopsport te zetten. Op een laagdrempelige manier maakt men kennis met de hardloopsport in de eigen omgeving. Op deze manier kunnen starters ervaren hoe leuk en ontspannend hardlopen is en dat iedereen het kan.
Deelnemers beginnen bij de basis en trainen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.
Hardlopen heeft veel voordelen. Men krijgt meer energie, meer zelfvertrouwen, een betere gezondheid en ontmoet ook nog eens andere mensen. Bovendien past hardlopen prima als men wat kilo's kwijt wil of een dieet volgt.
In zestien zondagen krijgen de deelnemers looptraining onder deskundige begeleiding van trainers van de Lopersvereniging. Ook krijgen de lopers 'huiswerk' mee. Bij iedere training is er ruimte voor theorie-items zoals gezonde voeding, juiste kleding en goed schoeisel. De cursus wordt afgesloten met een testloop van 3,2 kilometer.

De aanvang van de training is 9.00 uur. De deelnemers starten op 3 maart vanaf het clubhuis van de LVG in Lievelde. Het adres is Bernard Vos Clubhuus, Bergstraat 2. Voor meer informatie en opgave kunnen belangstellenden contact opnemen met Geert Milius via geertlvg@kpnmail.nl.