De hoogheden van De Zandbieters. Foto: PR
De hoogheden van De Zandbieters. Foto: PR Foto:

Carnaval bij De Zandbieters

HARREVELD - Bij menig Zandbieter begint het al te kriebelen: het is bijna carnaval, met een fantastisch feest voor jong en oud. Prins Michel en prinses Romy beginnen woensdag 27 februari de carnavalsweek bij de allerkleinsten op de peuterzaal, waarna donderdagavond de 85-plussers en de zieken worden verblijd met een bezoekje.

Vrijdag overdag is het feest voor de kinderen op de basisschool en om 19.00 uur is het tijd voor de carnavalsmis in de St. Agathakerk met muzikale invulling van de gelijknamige muziekvereniging. Hierna wordt het feest met alle vijftigplussers voortgezet in de Mangelkoele, waar diverse optredens garant staan voor een geweldige avond. Na deze knallende start kunnen de deelnemers van de carnavalsoptocht zaterdag rekenen op een steuntje in de rug van het prinsenpaar en het bestuur tijdens de bouw van de wagens. Dan is het zaterdagavond eerst nog de beurt aan de jongeren van 12 tot en met 18 tijdens de Teenage Party, waar met de DJ Doubble B het dak van Zaal de Boer eraf gaat.
Zondag om 14.30 uur is het dan zover: de carnavalsoptocht. De diverse wijken en individuele deelnemers hebben wekenlang gewerkt aan hun knotsgekke en kleurrijke creaties, die bewonderd kunnen worden langs de route. Afgewisseld met muziek zorgt dit voor een sfeervol geheel. Om de feestelijke stemming door te zetten is iedereen welkom bij Zaal de Boer voor de prijsuitreiking en een uitzinnig feest met De Stamgasten en DJ Newhouse.
Tijdens het Spätschoppen op maandag wordt het Kruukske van Verdienste uitgereikt aan iemand die zich veel voor Harreveld inzet en wordt de publieksprijswinnaar van de optocht bekend gemaakt. 's Avonds wordt carnaval officieel afgesloten met het strijken van de vlag door het prinsenpaar, waarna het feest nog even doorgaat met The Sandbeatles en DJ Roy.