Training 'Zorgen voor een ander'

Training 'Zorgen voor een ander'

REGIO - Onder de titel 'De zorg goed volhouden', start VIT-hulp bij mantelzorg op donderdagochtend 4 april een training voor iedereen die zorgt voor een naaste. Dat kan zijn een partner, kind, ouder of ander familielid die langdurig zorg nodig heeft. De gratis training van vier dagdelen wordt gehouden in het Zonnebrink Centrum in Winterswijk en is bestemd voor alle mantelzorgers uit het werkgebied van VIT.

Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat betekent niet dat men alles maar over zich heen moet laten komen. In 'De zorg goed volhouden' leert men om bewust te kijken naar de omstandigheden en mogelijkheden om de zorg vol te houden. Ook aan de orde komen zaken als tegenstrijdige gevoelens die kunnen optreden, veranderende relaties en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met andere mantelzorgers. Na het volgen van deze training is men beter in staat de, vaak zware, zorgtaak aan te kunnen en vol te houden.

De vier bijeenkomsten zijn op donderdagochtend 4 en 18 april en 9 en 23 mei, steeds van 9.30 tot 12.00 uur in het Zonnebrink Centrum in Winterswijk. Meer informatie en aanmelding: VIT-hulp bij mantelzorg, tel. 0544-82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.