Kroam '13 neemt de fusie Grol/Grolse Boys op de hak met de Big Fat Grolse Wedding. Foto: Kyra Broshuis
Kroam '13 neemt de fusie Grol/Grolse Boys op de hak met de Big Fat Grolse Wedding. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Kleurrijke optocht met ludieke acties


Vervolg van de voorpagina

GROENLO - De carnavalsoptocht in Groenlo trok, ondanks het wat mindere weer, bijna net zoveel kijkers als andere jaren. CV de Knunnekes steekt veel tijd in de organisatie, en de deelnemers in hun creaties.

"We kijken altijd heel goed naar de planning. We zorgen ervoor dat er een mooie mix is van muziek, wagens en loopgroepen. Dit jaar hebben we zes kindergroepen en dat is mooie vooruitgang. We zien dat steeds meer kinderen of jeugdigen meedoen met de optocht. Een fantastische ontwikkeling", zeggen Mark Baten en Christian Oesterholt van de Optochtcommissie.

Afwisseling en actualiteit
De optocht is er één vol afwisseling en het is duidelijk dat alles staat of valt met een goed idee. Zo is er bijvoorbeeld de groep Grolly Dots die als vaandelzwaaiers met de Achterhoekse vlag furore maken. En er zijn meerdere actuele onderwerpen in de Grolse optocht. Tijdens de doorkomst over de markt van de prinsenwagen van de Noamatters uit Eefsele hangt de Noamattersvlag uit de Grolse stadstoren. Eén van de vele mooie ludieke acties tijdens het Grolse carnaval. In totaal 58 onderdelen maken de triomftocht door de stad en de deelnemers genieten zichtbaar van wat voor hen dé opening van het Grolse carnaval is. Na de optocht zoeken de Grolse carnavalisten massaal de kroegen op.