Alzheimer Café voor Oost-Achterhoek

REGIO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café voor de Oost-Achterhoek op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan. Het eerstvolgende Alzheimer Café is op woensdag 27 maart van 20.00 tot 21.30 uur in het Grand Café van Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat in Lichtenvoorde. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Het thema is dit keer: Goed voor jezelf zorgen als mantelzorger voor iemand met dementie

Wanneer de partner of ouder dementie heeft, verandert de rol van 'echtgenoot van' of 'kind van' naar de belangrijkste steun en toeverlaat. Men wordt tegen wil en dank mantelzorger, iets waar je niet voor kiest, maar wat je 'gewoon' en met liefde op je neemt. De mantelzorger wil er altijd voor de partner zijn, of zorgt ervoor er altijd meteen te zijn voor vader of moeder als het nodig is.De mantelzorger staat even op de tweede plaats. Tot het niet meer gaat.

In het Alzheimer Café gaan de aanwezigen op deze avond met elkaar in gesprek over welke hulp of ondersteuning de mantelzorger kan krijgen. Voor zichzelf of voor de verzorging van de partner of ouder. Gesproken wordt over hoe de mantelzorger goed voor zichzelf kan zorgen, zonder het gevoel te krijgen dat hij vader, moeder of partner tekort doet.Wie goed voor zichzelf zorgt, zorgt ook goed voor de geliefde met dementie.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland