Kinderen tijdens een eerdere Slag om Grolle. Foto: Peter Fotografie
Kinderen tijdens een eerdere Slag om Grolle. Foto: Peter Fotografie

Informatie- en kledingbeurs Slag om Grolle

GROENLO - Op 30 maart is er een nieuwe Slag om Grolle informatie- en kledingbeurs. De beurs begint langzaamaan een traditie te worden en helpt mensen met voorbereidingen in de aanloop naar de Slag om Grolle. De volgende editie van het evenement is op 18, 19 en 20 oktober.

Tijdens de beurs kan men informatie inwinnen over stoffen en patronen om tijdens de Slag om Grolle goed voor de dag te komen. Ook zijn er diverse handelaren die accessoires aanbieden, zoals authentieke knopen, hoeden, tasjes, sokken en kousen. Leuk detail is dat ook Bril In Mode aanwezig is, voor advies over daglenzen. Ten tijde van de Slag om Grolle bestond de moderne bril zoals we deze nu kennen immers nog niet. Daarnaast kunnen bezoekers in gesprek gaan met vrijwilligers van de organisatie van het evenement zelf over mogelijke activiteiten die ze zelf willen doen tijdens het weekend. Het authenticiteitsteam is weer aanwezig om uit te leggen wat wel en ook wat zeker niet past bij 1627. Verder kunnen mensen zich opgeven om mee te doen aan 'Het Verhaal' dat tijdens het weekend weer wordt uitgebeeld of zich nog aanmelden als deelnemer voor de binnenstad.

De Slag om Grolle Informatiebeurs is op zaterdag 30 maart van 13.00 tot 16.00 uur in De Mattelier. Kijk voor alle deelnemers op www.slagomgrolle.nl.