Theatertroep Voor Galg en Rad zoekt talent

GROENLO - Theatertroep Voor Galg en Rad is een groep uit Groenlo en omstreken met hart voor theater, toneel en muziek. Ontstaan uit leden van een zangvereniging en een toneelvereniging, omdat het ze leuk leek een keer een stukje straattheater op te voeren. De opzet was om korte toneelstukken te spelen, waarvoor een aantal weken repeteren voldoende is maar die ze vaker dan één of twee keer kunnen opvoeren.

Op 28 juli 2011 speelden ze voor het eerst, in het centrum van Groenlo. Ondertussen hebben ze vele optredens verzorgd, zowel openbaar als op besloten gelegenheden. Zo zijn de spelers vaste gezichten tijdens Vestingdagen in Groenlo, maar ook voor evenementen als de Slag om Grolle, de Achterhoek Spektakeltoer in Ulft en het Mechteld ten Ham festival in 's-Heerenbergh worden wij gevraagd op te treden. Daarnaast speelt Voor Galg en Rad sinds december 2018 ook bij instellingen als verzorgingshuizen met speciaal aangepaste toneelstukken.

Spelers gezocht
Om ons repertoire wat uit te breiden is de club op zoek naar nieuwe spelers. Mannen, vrouwen, jong, oud, iedereen is welkom. De toneelstukken die worden opgevoerd schrijven mensen van de theatergroep veelal zelf, daardoor kunnen ze voor iedereen een passende rol creëren. De repetities zijn op maandagavond en zijn naar verluidt erg gezellig. Wie zin heeft om samen met anderen straattheater en toneel te komen spelen? Mail dan naar info@galgenrad.com.