Art Battle in De Weemhof

Art Battle met eindexamenwerk

Ook leerlingen Marianum vertegen woordigd in De Weemhof

BORCULO - Op vrijdag 12 april is de feestelijke opening van de Art Battle, met de expositie van eindexamenwerk Beeldende kunst. Deelnemers zijn leerlingen vmbo-tl, havo en vwo van Marianum uit Groenlo en Lichtenvoorde, Staring College uit Lochem, Assink Lyceum uit Haaksbergen en het Gerrit Komrij College uit Winterswijk. De openingshandeling wordt om 15.00 uur verricht door wethouder Anjo Bosman van Berkelland. Het duo Ellis & Julian omlijst dit feestelijke moment met muziek.

De Art Battle 2019 is een wedstrijd tussen leerlingen van vier middelbare scholen die dit schooljaar eindexamen doen in het vak beeldende kunst voor de afdeling vmbo, havo en vwo. Dit jaar is de vijfde editie. In de weken voor de ArtBattle worden op de scholen de eindexamen exposities georganiseerd. De leerlingen en de docenten bepalen samen
per afdeling de drie genomineerden voor de Art Battle.

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend op zaterdag 13 en zondag 14 april van 13.30 tot 16.00 uur. vrijdag 19 april van 10.00 tot 16.00 uur, zaterdag 20 april en tweede paasdag 22 april van 13.30 tot 16.00 uur.

Publieksprijs
Het publiek stemt per categorie op het beste werk en bepaalt zelf de winnaar. Op donderdag 25 april wordt de uitslag bekend gemaakt op de site van de Weemhof, op de site de deelnemende scholen en op de facebookpagina van de Weemhof.