Een beeld van de Grolse stadsgracht, waarvoor doorlopende aandacht gewenst is. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de Grolse stadsgracht, waarvoor doorlopende aandacht gewenst is. Foto: Theo Huijskes

Bestuur Belangenvereniging ziet groen en gracht achteruitgaan

'Groenlo is mooi, maar moet ook mooi blijven!'

Door Theo Huijskes

GROENLO - Bezoekers van Groenlo en bovenal doelgerichte toeristen, prijzen in zijn algemeenheid de inrichting en de natuurlijke aankleding van het vestingstadje. Door Grollenaren zelf en met name door degenen die er een kritisch oog voor hebben, wordt er daarentegen gewaarschuwd voor verval en achteruitgang. Dit laatste met name wanneer het gaat om het openbaar groen, alsmede om de onderhoudssituatie van de stadsgracht.

Dit is althans de mening van het zeskoppige bestuur van Belangenvereniging Groenlo, dat deels als gevolg van eigen waarnemingen en deels als gevolg van meldingen van haar eigen leden en donateurs hierop geattendeerd wordt. Naar aanleiding hiervan is bedoeld bestuur voornemens om in de maand mei - in een periode dat alles groen is dan wel in bloei staat - een rondgang door Groenlo te maken. Indien gewenst wordt daarbij een inventarisatie gemaakt van mogelijke aandachts- en eventuele verbeterpunten. Het is vervolgens de bedoeling om deze punten te gaan bespreken tijdens het eerstvolgende periodieke overleg van het bestuur van Belangenvereniging Groenlo met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oost Gelre.

Jaarvergadering
Overigens zal het een en ander ook onderwerp van gesprek zijn tijdens de jaarvergadering van de Groenlose belangenvereniging, die op maandag 17 juni (aanvang 19.30 uur) in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang zal worden gehouden. Tijdens deze vergadering, die toegankelijk is voor leden en donateurs, kunnen naast de gebruikelijke agendapunten tal van onderwerpen aan de orde komen waarmee Belangenvereniging Groenlo zich bezighoudt. Daarbij kunnen aangelegenheden voorbijkomen van verkeerscirculatieplannen tot onderhoud Joodse Begraafplaats, van aanpak Borculoseweg tot reconstructie rotonde nabij Welgelegen, van de bevindingen met het nieuwe tracé N18 tot de verkeersproblematiek nabij de Rabobank, van herinrichting Maliebaan inclusief muziekkoepel tot zorg voor voldoende parkeergelegenheid in de binnenstad van Groenlo, enzovoorts. Het gedeelte na de pauze zal worden ingevuld met een presentatie van de plannen rond de verhuizing van Stadsmuseum Groenlo naar De Oude Calixtus, waarbij een toelichting wordt gegeven op een digitale presentatie met de werktitel 'Museum 1627'.

Bij de bestuursverkiezing is Toon Heinsman aftredend en niet meer herkiesbaar. In zijn plaats stelt het bestuur voor om Grollenaar Frank Beurskens als zijn opvolger te benoemen.