Viscompetities starten weer

GROENLO - Nu de winter achter ons ligt, komen voor de vissers weer de Grachtencompetitie en de IJsselCup in zicht. Het grootste deel van deze wedstrijden wordt op dezelfde dag gevist. Dit geeft de wedstrijdcommissie meer ruimte qua organiseren en zo zijn de vrijwilligers niet elk weekend op pad.

De wedstrijden om de Grachtencompetitie staan gepland op 28 april, 23 juni, 28 juli, 8 september, 22 september en 13 oktober. Vanaf 1 maart tot 26 april kan men zich hiervoor opgeven. Dit kan alleen via e-mail: grachtencompetitie@visseningroenlo.nl.
De IJsselCup-wedstrijden worden gevist op 28 april, 23 juni, 28 juli. 8 september, 22 september, 6 oktober en 27 oktober. Opgave ook hier alleen via e-mail: IJsselCup@visseningroenlo.nl.

Daarnaast zijn er ook de open wedstrijden. Beginnend op zaterdag 11 mei met de Open Koppel. Op 3 augustus staat de oudste wedstrijd van de Groenlose Hengelsportvereniging op de agenda: de Open Groenlose (oftewel de wedstrijd om het Grolse kanon).
Ook organiseert de GHV weer de 50+-wedstrijden, deze worden gevist op 8 mei, 22 mei en 5 juni. Opgeven hiervoor is niet nodig.

Nieuwe competitie
Nieuw dit jaar is de Zomeravondcompetitie. Deze komt in de plaats van de vakantieviswedstrijden en gaan terug naar de basis. Geen 11 meter-hengels maar een kort hengeltje van maximaal 5 meter. Geen lange voorbereiding en een vistijd van 2,5 in plaats van 3 uur. In tegenstelling tot de vakantiewedstrijden, die losse wedstrijden waren, is de Zomeravondcompetitie (zoals de naam aangeeft) een competitie, met naast avondprijswinners ook eindprijswinnaars. Deze competitie is ook open voor iedereen. De wedstrijden worden gevist op 18 juni, 2 juli, 16 juli en 30 juli. Opgeven voor deze competitie kan alleen via een e-mail naar openzomeravondcompetitie@visseningroenlo.nl.

Over de ook dit jaar op de agenda prijkende Oliebollenwedstrijd volgt in een later stadium meer informatie.

Het jaarlijkse ledenkoppel is op 25 augustus, opnieuw in de haven van Elburg. De data voor die wedstrijden staan nog niet vast, ook die worden later gecommuniceerd.


www.visseningroenlo.nl