Het wagen- en machinepark van Rolugro op de nieuwe kavel op Laarberg. Foto: PR
Het wagen- en machinepark van Rolugro op de nieuwe kavel op Laarberg. Foto: PR

Rolugro bouwt nieuw pand op Laarberg

GROENLO - Momenteel is het bedrijf druk bezig met het kunstgrasproject bij SV Grol. Daarna staan er alweer verschillende andere klussen in de regio op het programma. Rolugro heeft het druk en groeit, en wel zodanig dat een ruimere jas nodig is. Binnenkort wordt dan ook gestart met de bouw van een nieuw en groter pand, net als de huidige locatie op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Door Kyra Broshuis

Het kunstgrasproject bij de S.V. Grol is nog volop bezig. In totaal worden er door Rolugro Pitch & Equipment drie nieuwe kunstgrasvelden neergelegd in een tijdsbestek van ongeveer dertig dagen. Een mooie klus zo aan het begin van het seizoen, zegt directeur/eigenaar Rob Oude Luttikhuis van Rolugro: “Tien jaar geleden heb ik ook het kunstgrasproject bij Grol mogen aansturen. Ik verwacht dat deze nieuwe generatie kunstgrasvelden nog iets langer meegaat. De kwaliteit is enorm verbeterd, die ontwikkeling gaat steeds verder.”

Recycling
Het oude kunstgras wordt afgevoerd naar Rouwmaat, waar Rolugro een goede samenwerking mee heeft. “Daar wordt het helemaal schoongemaakt en het zand en het rubbergranulaat wordt eruit gehaald. Het zand wordt, als het schoon genoeg is, gebruikt voor in beton. Het rubber wordt gebruikt voor een dempende ondergrond voor andere kunstgrasvelden. De rest wordt vervolgens gezeefd en fijngemalen. Dat eindproduct gaat naar een verwerker die het gebruikt als grondstof voor nieuw invulmateriaal dat op velden komt waar de demping onder de kunstgrasmat ligt.” Het wordt niet gebruikt op de velden van Grol en Marveld, zo legt Oude Luttikhuis uit. “Nee, bij die velden gebruiken we een andere constructie waarbij de demping óp en in de kunstgrasmat ligt.”

In eigen regio
In de afgelopen jaren heeft Rolugro een mooie klantenkring opgebouwd in Nederland en Duitsland. Ook heeft het bedrijf zelf machines ontwikkeld voor het onderhoud van de kunstgrasvelden. “Die machines ontwikkelen we in eigen beheer en laten we maken bij een bedrijf in Eibergen. Bij datzelfde bedrijf laten we ook onze profielen voor reclameborden maken. Die reclameborden hangen veelal nog aan een dubbelstaafmatsysteem, maar het is veel mooier om ze in een aluminium profiel te plaatsen. Voor de hoeken hebben we ook ronde profielen ontwikkeld, dat ziet er geweldig uit.” Als de klus in Groenlo geklaard is, staat de volgende opdracht in de regio alweer op de planning. “We hebben een mooi project in Dinxperlo en er staan nog wat andere klussen in de regio gepland. Het is altijd mooi om in je eigen gebied te werken. Dan zijn de lijnen kort en dat werkt heel plezierig. Voor de klant maar ook voor ons.” Rolugro is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. “Mijn zoon Nick werkt hier veel in de vakanties en vrije dagen , samen met een groep vrienden. Dat is zo mooi om te zien. Die jongens leren een hoop als ze een paar weken van huis zijn voor een klus. Mijn echtgenote Carolien doet een gedeelte van de administratie.”

Tijd voor een groter pand
Met alle opdrachten en inmiddels acht vaste medewerkers en een aantal vaste zzp’ers én de samenwerking met ploegen uit Polen en Estland, heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Het huidige onderkomen wordt simpelweg te klein. “Daarom gaan we binnenkort starten met de bouw van een nieuw bedrijfspand, hier iets verderop op Laarberg, naast Auto Huitink. We hebben echt meer ruimte nodig voor onze materialen en machines en gaan van 450 m2 naar 1200 m2. Het is mooi om te zien dat dat kleine bedrijfje, gestart vanaf de zolderkamer, zo gegroeid is", zegt Oude Luttikhuis.

Het leggen van het kunstgras bij de S.V. Grol in drie stappen. Foto: PR
Het leggen van het kunstgras bij de S.V. Grol in drie stappen. Foto: PR
Het leggen van het kunstgras bij de S.V. Grol in drie stappen. Foto: PR