Met staand links Bas Hommelink en Bart Wopereis werd er een interessante presentatie verzorgd van het bedrijf Binx Smartility in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Met staand links Bas Hommelink en Bart Wopereis werd er een interessante presentatie verzorgd van het bedrijf Binx Smartility in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Businessclub S.V. Grol op bezoek bij De Graafschap

Kennismaking met Binx Smartility

Door Theo Huijskes

GROENLO - De leden van de Business Club van de sportvereniging Grol (BCG) hebben afgelopen zaterdag niet alleen een sportieve, maar ook een innovatieve en daarnaast culinaire voorjaarsactiviteit beleefd. Het BCG-bestuur - onder aanvoering van voorzitter Matthijs Roorda, secretaris Erik Schuurmans en penningmeester Peter Scheinck - had een programma voorbereid, waarbij circa negentig leden c.q. genodigden volop aan hun trekken kwamen. Dit van het hoofdgerecht van de dag, te weten een bezoek aan De Vijverberg in Doetinchem voor het bijwonen van het eredivisieduel De Graafschap tegen AZ, tot de buitengewoon interessante kennismaking met het moderne en tevens revolutionaire bedrijf Binx Smartility op het bedrijventerrein in Groenlo.

Deze hoofdmoten van een bijzonder geslaagde dag werden afgewisseld met een warme ontvangst en een afsluitende borrel in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang in Groenlo, alsmede een geslaagde culinaire tussenstop bij Loco Eten en Drinken in Lievelde. In de sfeervolle Vijverberg oftewel het Achterhoekse voetbalwalhalla van de Superboeren zagen de BCG-leden dat De Graafschap in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog een 0-1 achterstand wist om te zetten in een 1-1 einduitslag.

De vierde industriële revolutie
Dat de vierde industriële revolutie bij Binx Smartility niet alleen op papier, maar ook in de praktijk een duidelijke start heeft genomen, werd tijdens een van het begin tot het eind boeiende presentatie duidelijk gemaakt door respectievelijk Bas Hommelink (algemeen directeur van WvD Bouwgroep en directeur van Binx) en Bart Wopereis (algemeen directeur van WSi en directeur van Binx). Hierbij werd nog eens duidelijk uit de doeken gedaan dat het gezamenlijk integreren van technologie, alsmede ICT in het bijzonder, in de bedrijfs- en productieprocessen zorgt voor een onvoorstelbare groei met betrekking tot aspecten als kwaliteit en met name rendement. "Bouw en installatie zijn traditioneel gezien altijd losse schakels in een keten geweest", aldus Hommelink en Wopereis. "Maar onze visie is dat je alleen de beste prestaties kunt leveren wanneer je een vorm van echte, tevens complete integratie toepast in het totale traject van ontwerp, realisatie en onderhoud. Wij willen daarbij bewerkstelligen dat iedere partij doorlopend een bijdrage levert aan een krachtige prestatie gedurende de gehele, vooraf afgesproken doorlooptijd en dit gepaard laat gaan met een strakke tijd- en budgetbewaking. Het is daarom dat wij slimme technologie inzetten om de communicatie tussen alle partijen makkelijker en transparanter te maken. Dit alles met maar één einddoel en dat is het bieden van hoge kwaliteit!"

Het revolutionaire betoog van de beide directieleden werd daarnaast uitgediept door innovatiemanager Remco Balvert van Binx. Laatstgenoemde ging daarbij uitvoerig in op de zogenoemde Big 9 inzake vergaande technologische ontwikkelingen.