HV Grol DS1 wint van kampioen Borhave

HV Grol DS 1 – Borhave DS 2 : 17-16

GROENLO - In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen handbalden de dames van HV Grol thuis tegen de kampioen van de eerste klasse Borhave uit Borne. De eerdere uitwedstrijd werd met hars gespeeld, een middel waar de Grolse dames meer ruzie mee hadden dan met de tegenstander. Grol wilde dan ook in de thuiswedstrijd wat recht zetten. En dat lukte.

Deze wedstrijd stond ook in het teken van Margo Porskamp, die het presteert om al 25 jaar in dames 1 van de HV Grol te spelen. Dit werd na de wedstrijd nog tot in de late uurtjes gevierd. Dit is overigens niet het afscheid van Margo, gaf ze zelf aan.
Borhave, dat met een jeugdteam naar Groenlo was gekomen, opende de score. Daarna was het duidelijk dat de dames van Grol de opdracht hadden gekregen om met plezier en gedurfd handbal te spelen, er was namelijk niets te verliezen. Dit werd uitstekend opgepakt en met name aanvallend liet HV Grol fraaie staaltjes handbal zien. Verdedigend lukte in de loop van de eerste helft de juiste methode te vinden om het Borhave moeilijk te maken. Met de rust stond het 10-8 in het voordeel van HV Grol.
De concentratie vasthouden en 'lekker ballen' was het devies. De trouwe supporters werden getrakteerd op een mooie partij handbal. Aan Grolse kant werd aanvallend creatief gespeeld en werden goed opgezette aanvallen omgezet in doelpunten. Halverwege stond het dan ook 16-11. De Grol-dames voelden dat een mooie overwinning binnen handbereik was, maar Grol had ook slordige momenten. Enkele aanvallen niet goed afronden en de tegenstander weer in het zadel helpen, het gebeurde ook dit keer. Twee minuten voor afloop stond het dan ook 16-16. Jitske dacht scoorde met nog een minuut te spelen de bevrijdende en verdiende winnende treffer: 17-16. In de laatste minuut verdedigde Grol goed en liet het Borhave niet meer scoren. De bezoekende kampioen was verslagen in een goede partij handbal.
De doelstelling voor Grol dames 1 voor dit seizoen was handhaving in de eerste klasse. Dit doel is ruimschoots behaald met een plaats net onder de middenmoot met 19 punten.