Grolse badmintonners winnen met 5-1

GROENLO - BV Grol ontving vorige week Union uit Goor. Het damesdubbel, het herendubbel en drie van de vier mixen waren voor Grol.

Meteen in de damesdubbel van Mirian en Anke ging het op het scherpst van de snede. Op het nippertje werd de eerste set door de Groldames gewonnen met 23 - 21. De tweede set verliep echter moeizamer voor de thuisploeg: Union pakte die met drie punten verschil. De beslissing viel dus in de derde set, deze wisten Mirian en Anke met 21-19 naar zich toe te trekken.
Gelijktijdig werd de herendubbel van Dennis en Marco gespeeld. Hun spel had genoeg verbeterpunten, maar de heren wisten de wedstrijd te winnen met 21-19 en 21-17.
De mix van Mirian en Dennis was ook erg spannend. De eerste set werd verloren met 22-20. In die set was het spel van de tegenstander blijkbaar goed ingeschat als voorbereiding op de tweede, die set werd namelijk met 21-10 door Grol gewonnen. Het is vaker zo dat degene die de tweede wint ook de derde set wint, ook nu ging die vlieger op: het werd 21 - 18 voor Grol.
Ook Anke en Marco moesten flink aan de bak in hun mix. In de eerste set werden ze verslagen met 16-21. In de tweede set kwam Grol met 14-17 achter, maar toen kwam het omslagpunt: Grol won met 21-17. Er moest dus weer een derde set gespeeld worden. Ook nu stonden Anke en Marco de hele tijd achter, maar uiteindelijk trokken ze toch verrassend aan het langste eind met 22 - 20.
Nu mocht Anke het met Dennis proberen, ze waren al goed warm gedraaid en hadden relatief weinig moeite om deze mix in twee sets te beslissen met een overtuigende stand van 21-16 en 21-14.
5-0 voor Grol, maar 6-0 werd het niet. Mirian en Marco moesten hun meerdere erkennen tegen de bezoekers in twee sets: 18-21 en 19-21.
De uitslag werd dus uiteindelijk een toch verrassende 5-1 overwinning voor Grol.