HV Grol A1 kampioen

HV Grol DA1 - Sani4all/Artemis '15 DA1 : 13-9

GROENLO – Zaterdagavond speelde de A-jeugd van HV Grol thuis in sporthal Den Elshof de laatste handbalwedstrijd van het seizoen. Het werd de perfecte afsluiting.

Bij winst zouden de meiden kampioen zijn. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een feestelijke avond; veel spandoeken, een volle tribune met familieleden, vrienden en vriendinnen, HV Grol-spelers en twee super gemotiveerde teams. Het begon niet goed voor de Grol-meiden. Geen flitsende opening, maar voorzichtig en verstijfd spel. Het duurde aan beide kanten lang voor er gescoord werd, Artemis was hierin succesvoller dan Grol en de bezoekers stonden na twintig minuten spelen op een 2-5 voorsprong. De speelster van Artemis die de vijf doelpunten had gescoord kreeg toen mandekking en kon daardoor niet meer echt deelnemen aan het spel, tot grote frustratie van deze speelster. Grol kreeg hierdoor de nodige lucht en de aanvalsmachine kwam op stoom. Zoals mensen van dit Grolteam gewend zijn, werd de bal weer snel opgebracht en zag het publiek mooie, uitgespeelde aanvallen. De rust gingen de meiden van Grol dan ook in met een 7 – 5 voorsprong. Na rust kon Artemis nog tot 8 –7 bijblijven, maar daarna was bij hen de koek op. Grol speelde vrijer en bouwde de voorsprong uit tot 13-8. Net voor het laatste fluitsignaal scoorde Artemis nog een keer en zorgde voor een eindstand van 13-9. De ontlading bij de meiden en begeleiding van Grol was erg groot. Grol A1 kampioen, voor veel van de speelsters was dit een eerste kampioenschap.