De Mattelier. Foto: Mark Ebbers
De Mattelier. Foto: Mark Ebbers

Onthulling wandpanelen 'Stad Groenlo' in De Mattelier

Acht fotografen, negen foto's, twee zalen

GROENLO - In het najaar van 2018 was er in theaterzaal De Veste in het Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier een goed ontvangen foto-expositie van Louise te Poele uit Lievelde. De Veste kreeg daarmee een hele mooie, warme(re) uitstraling. Het centrum ontving veel positieve reacties van de mensen die de expositie bezocht hebben en van de vele gebruikers van de locatie. "Deze expositie heeft ons geïnspireerd. De zaal is al prachtig qua kleurstelling en indeling, het geluid is perfect maar de juiste, gezellige sfeer ontbreekt nog", vertelt directeur Tonnie Zieverink. "Samen hebben we gekeken hoe de zaal het beste, ook akoestisch, verfraaid zou kunnen worden. Uiteindelijk is besloten om vijf grote panelen - qua formaat gelijk aan de panelen van Louise: 125 x 185 centimeter - in De Veste op te gaan hangen en vier panelen van een heel iets kleiner formaat in De Wheme."

Voor de afbeeldingen op die akoestische wandpanelen is in november en december 2018 een beroep gedaan op de Grollenaren. Zieverink: "Het is immers een gebouw van en voor mensen uit Groenlo en omgeving. Wij hebben deze inwoners dan ook verzocht om mooie, bijzondere foto's aan te leveren met als thema Stad Groenlo. Foto's van monumentale gebouwen, bijzondere locaties, bijzondere tradities en/of evenementen in Groenlo."

De selectie
In totaal zijn er 170 foto's aangeleverd. De selectie van de negen afbeeldingen is intussen gedaan door een jury van vijf personen, één externe en vier van de Mattelier. De uitgekozen afbeeldingen zijn van: Annegrit Schuurmans (twee foto's), Ferdie Klein Goldewijk, Joke Brouwer, Joop Abbink, Lidy Huethorst, Lisa Wellink, Theo Huijskes en Truus Stotteler.

Avond voor iedereen
Vrijdagavond 3 mei aanstaande om 19.30 uur zullen de negen panelen in De Veste en De Wheme onthuld worden, in aanwezigheid van in ieder geval de acht winnaars. Maar ook de niet-winnaars zijn van harte welkom bij deze onthulling, evenals alle Grollenaren en anderen die benieuwd zijn naar de negen uitverkoren afbeeldingen. Vanaf 19.15 uur staat de koffie of thee klaar.