Inter Nos Groenlo timmert succesvol aan de weg. Foto: PR
Inter Nos Groenlo timmert succesvol aan de weg. Foto: PR

Inter Nos timmert met succesvol concert aan de weg

Groenlo's mannenkoor zit duidelijk in de lift

Door Theo Huijskes

GROENLO - Tijdens het traditionele jaarconcert van de mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo gingen gezelligheid en kwaliteit hand in hand. Het uitstekende concert van het mannenkoor stond onder leiding van Esther Gotink-van der Heijden met muzikale begeleiding van Joop Abbink op piano. Het concert, waaraan ook medewerking werd verleend door het gastkoor The Greyhound Barbershop Singers uit Winterswijk, vond afgelopen donderdagavond plaats in de gezellige theaterzaal van uitgaanscentrum City Lido, de thuishaven van Inter Nos.

"Wij zijn erg tevreden over het verloop van het concert", reageert Inter Nos-voorzitter Gerard Hekelaar. "Met een opkomst van circa 175 tot 200 belangstellenden in de zaal, zijn wij bijzonder blij. Het is duidelijk dat Inter Nos leeft in Groenlo en dat er nog veel aandacht is voor de door het koor te leveren zangprestaties, die veel liefhebbers aanspreken. Dit alles heeft vanzelfsprekend een extra motiverende uitwerking op alle leden van het koor."

Verrassende opening
Inter Nos zorgde voor een verrassende opening van het concert door het programma te beginnen met het Inter Nos-clublied, gezongen vanaf beide zijden van het City-balkon. Bovendien was in het vóór de pauze te verzorgen gedeelte een vernieuwend aspect ingebracht door nummers ten gehore te brengen, waarvoor bezoekers voorafgaande aan het concert via de Inter Nos-website hun voorkeur konden aangeven.

'Met een opkomst van circa 175 tot 200 belangstellenden in de zaal, zijn wij bijzonder blij'

Het tweede gedeelte voor de pauze werd ingevuld door het mannenkoor The Greyhound Barbershop Singers met een totaal ander repertoire en performance als Inter Nos. Twintig mannen onder leiding van Johan Klein Nibbelink, allemaal pure liefhebbers, brachten een schitterend repertoire vol enthousiasme, en blonken uit in kwaliteit en expressie.

Na de pauze vervolgden de mannen uit Winterswijk hun levendige en gevarieerde programma met de specifieke en bekende barbershopsongs, waarbij het publiek in de gelegenheid werd gesteld om enkele nummers mee te zingen.

Vernieuwend repertoire
Dat Inter Nos ook met betrekking tot het repertoire doorlopend vernieuwend bezig is, werd in het tweede gedeelte van de concertavond bewezen met een aantal liederen, die hetzij helemaal nieuw, hetzij recent in het repertoire zijn opgenomen. Een opvallend nummer, dat aan het repertoire is toegevoegd en even vóór de pauze ten gehore werd gebracht, is 'You'll never walk alone'. Een wereldberoemd nummer, dat niet eerder in het inmiddels bijna 73-jarig bestaan van Inter Nos werd gezongen, maar voor het eerst ten gehore werd gebracht tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de sportvereniging Grol. Dit gebeurde in het afgelopen jaar tijdens de herdenkingsviering van Grol op 18 september (oprichtingsdatum) op het sportpark Den Elshof.

De volgende twee concerten van Inter Nos vinden dit jaar plaats op 7 juli (Zomerconcert) en 19 december (Kerstconcert).


www.internosgroenlo.nl