Leo Helmers wint eerste Grachtencompetitie met meer dan een kilogram vis

Wedstrijdseizoen aan de stadsgracht afgetrapt

GROENLO - Zondag 28 april is de befaamde Grachtencompetitie van start gegaan met 22 deelnemers. Een mooi aantal, temeer omdat de IJsselcup ook is begonnen en hier doen zestien visliefhebbers mee. Tijdens de nieuwe Open Zomeravond competitie die 18 juni van start gaat, zullen zowel de deelnemers aan de IJsselcup als die van de Grachtencompetitie aan de stadsgracht te vinden zijn.

Loting
Doordat de parkeerplaats van de Emté eruit lag, werd er geloot op de parkeerplaats van de Albert Heijn. Van hieruit vertrok iedereen naar zijn gelote visplek om deze op te bouwen. "Mooi om te zien dat er weer oude bekenden weer mee doen, maar we hebben ook nieuwe deelnemers kunnen verwelkomen. Het wedstrijdvissen zit nog steeds in de lift", constateert Erik Mentink van de GHV.

De wedstrijd
Er waren twee vakken uitgezet: Geitenkamp/Halve Maan en Hertenkamp /Brouwersnös. Om 8.00 uur klonk het startsignaal en kon men beginnen met het vissen. Eerst werd er licht gevoerd en hier en daar werden de eerste visjes binnengehaald. Maar toch was het heel moeilijk om de vis op de plek te houden. Na anderhalf uur was de meeste vis al gevangen, daarna was het zoeken en schrapen om wat aan de haak te krijgen. Oorzaak was waarschijnlijk de weersverandering van de laatste dagen en het feit dat het water nog aan de koude kant is, waardoor de vis nog niet actief is. Om 12.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans opgemaakt worden
In het vak Geitenkamp/Halve Maan wist Willie Ottink te winnen met 14 vissen die 890 gram wogen. Op de voet gevolgd door zijn broer Joop Ottink met 13 vissen en 800 gram. In het vak Hertenkamp/Brouwersnös was het Leo Helmers die met 21 vissen en 1010 gram met de eer ging strijken, terwijl Dinja Oosterholt in dit vak tweede werd met 30 vissen en 705 gram.

De volgende wedstrijd voor de Grachtencompetitie wordt gevist op zondag 23 juni. Maar eerst wordt op zaterdag 11 mei nog de Open Koppel gevist waar men zich nog voor kan opgeven. Voor alle info kijk op www.visseningroenlo.nl.

Uitslag 28 april
1) Leo Helmers 1 punt
2) Willie Ottink 1 punt
3) Dinja oosterholt 2 punten
4) Joop Ottink 2 punten
5) Andre Nijman 3 punten
6) Martin Kampshof 3 punten
7) Thijs Lankheet 4 punten
8) Leo te Koppel 4 punten
9) Paul Overkemping 5 punten
10) Steven Gr. Severt 5 punten