Van links naar rechts: Annie Krabben-te Brake, Henri Weikamp, Riet van Zanten-Willemsen, Annette Bronsvoort, Josephine Adema-te Brake, Bennie Wopereis en Jan Raben. Foto: Theo Huijskes
Van links naar rechts: Annie Krabben-te Brake, Henri Weikamp, Riet van Zanten-Willemsen, Annette Bronsvoort, Josephine Adema-te Brake, Bennie Wopereis en Jan Raben. Foto: Theo Huijskes Foto:

Koninklijke lintjesregen in het stadhuis van Groenlo

Vervolg van pagina 5

De burgemeester tipte ook aan dat Wopereis vanwege zijn collegiale en bovenal flexibele optreden en inbreng een onmisbare schakel is binnen de organisatie Paaspop Zieuwent. "Hij is verantwoordelijk voor en organiseert mede daarom de beveiliging van het evenement. En naast dit alles is hij ook nog een man, die altijd, maar dan ook echt altijd goed gehumeurd is. Een bijzondere, tevens belangrijke gave!"

Inzet op het terrein van
onderwijs, welzijn en sport

Henri Weikamp (58) uit Zieuwent geldt als een gedreven, gedisciplineerde en enthousiaste vrijwilliger, die zich op het terrein van onderwijs, welzijn en sport inzet voor de gemeenschap in Oost Gelre en daarbuiten. Weikamp heeft zich daarbij de laatste circa 25 jaar op tal van terreinen onderscheiden. De voor de buitenwereld meest opvallende prestaties worden door hem als vrijwilliger geleverd op het sportieve terrein. Zo heeft hij zijn sporen meer dan verdiend bij de Aaltense voetbalvereniging AZSV, waar hij functies bekleedde zoals teammanager, pr-functionaris met daarnaast de functie redacteur van het clubblad en de presentatiegids. In Lichtenvoorde was Weikamp van 2000 tot 2010 gedurende een tiental roemruchte jaren pr-man van Longa '59 en daarnaast teammanager van het eerste vrouwenteam. In Zieuwent is Weikamp de belangrijkste initiatiefnemer en inspirator van het jaarlijkse RKZVC-internationale jeugdtoernooi oftewel het Seesing Tournament. Naast zijn inzet voor ZVZ Zaalvoetbal Zieuwent, is Weikamp ook de grote animator van 'Tour de Mariƫnvelde'. Een kennisspel dat jaarlijks in het teken staat van het wielerspektakel Tour de France, waar ieder jaar een slordige 4 duizend belangstellenden aan deelnemen. Burgemeester Bronsvoort noemde Weikamp een duizendpoot, die uitblinkt door veelzijdigheid en punctuele inzet.

Bij al het vrijwilligerswerk staat Lievelde centraal
Dat Josephine Adema-te Brake (69) een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen, heeft met name te maken met haar inzet op het terrein van welzijn, cultuur en zorg en dat voor de medemens in Oost Gelre in het algemeen en voor de medemens in Lievelde in het bijzonder. Dat werk kent een enorme variatie, afgestemd op alle geledingen en leeftijdsgroepen om haar heen. Burgemeester Bronsvoort memoreerde dat de gedecoreerde reeds in de jaren zeventig als bestuurslid/voorzitter actief was in en ten behoeve van het jeugdwerk in Lievelde. Daarnaast is zij reeds vanaf 1975 en dat momenteel nog steeds lid van de werkgroep die het vele vrijwilligerswerk ten behoeve de St. Paulusparochie, gemeenschap Lievelde, coƶrdineert en uitvoert. Was Josephine Adema van 2001 tot 2005 CDA-fractielid in de gemeenteraad van destijds Lichtenvoorde, van 1998 tot 2009 bekleedde zij de functie van bestuurslid van de Stichting School- en Volksfeest Lievelde (tevens Wolcorso). En ook heden ten dage vult zij veel vrije tijd in met het doen van vrijwilligerswerk. Dit laatste onder andere met de uitoefening van het bestuurslidmaatschap van het Seniorenbelang en het zijn van vrijwillig ouderenadviseur. Dit laatste onder andere als afgevaardigde in de klankbordgroep WMO van de SBOG Achterhoek.