Bridgeseizoen DSB afgesloten

GROENLO - Het einde van het bridgeseizoen 2018-2019 is bereikt. Dinsdag 23 april werd de laatste avond van de vierde competitieronde voor paren gespeeld. In de A-lijn en de B-lijn waren de verschillen tussen de eerste drie paren erg klein. Tot de laatste avond was het onzeker wie de laatste competitieronde zou winnen. De A-lijn werd uiteindelijk een overwinning voor het paar Marian Spijker en Leo van Dijk. Zij scoorden 56,1%. Het paar Michael Daniël en Henk Dekker werd tweede met 55,39%. Derde werd het paar Fien Kolkman en Jan Beerten met 54,69%.

In de B-lijn ging de overwinning naar het paar Annie Ribbers en Fons Avezaat met 54,70%. Met slechts een verschil van 0,41% werd het paar Anneke van der Linden en Marijke Laarhoven tweede. Zij scoorden 54,29%. Het paar Annie te Brake en Annie Klomberg werd derde met 52,93%. Deze drie paren spelen het nieuwe seizoen in de A-lijn.
In de C-lijn ging de eerste plaats naar het paar Ria Kolkman en Toon van Zadelhoff met het hoge percentage van 60,84%. Op de tweede plaats eindigde het paar Truus Harbers en Marietje Luttikholt met 57,01%. Derde werd het paar Thea Bomers en Wil Hanselman met 56,25%. Deze drie paren spelen volgend seizoen in de B-lijn.

Dinsdag 16 april was de paasdrive, tevens de laatste avond van de topintegraal-competitie. Op de eerste plaats eindigde deze avond het paar Marianne Spijker en Leo van Dijk. Zij scoorden het hoge percentage van 63,77%. Goede tweede werd het paar Gerda en Hennie Hilderink met 62, 73%. Derde met minimaal verschil werd het paar Ger Hoevenaars en Jo van Schayk met 62,15%.
De topintegraal-competitie werd gewonnen door het paar Michaël Daniël/Henk Dekker met 59,74% Op de tweede plaats eindigde het paar Gerda en Hennie Hilderink met 58,99%. Derde werd het paar Lenie Beurskens/Hetty Broekhof met 57,88%.

Dinsdag 30 april was de feestelijke afsluiting van het bridgeseizoen 2018-2019 met hapjes en een mooie prijzentafel. De afsluitende avond was een individuele bridge-avond. Er werd niet met de vaste partner gespeeld, maar elke ronde van drie spellen werd er met een andere partner gebridged. Daaruit kwam ook een individuele uitslag. In de A-lijn werd Riet Rotink eerste met 61,33 %. Anny Gelinck werd tweede met 56,58%. De derde plaats was voor Els Smit met 55,83%. In de B-lijn werd Hennie Hilderink eerste met 75%. Tweede werd hier Lenie Beurskens met 65,83% en derde werd Afra Avezaat met 63,33%.
Tevens werden de verschillende kampioenen bekendgemaakt. De strijd om het clubkampioenschap was dit jaar erg spannend, tot de laatste avond was het onzeker wie er clubkampioen zou worden. Uiteindelijk bleef de strijd onbeslist. Twee paren eindigden samen op plek 1 met elk 360 punten. Dat waren de paren Michaël Daniël/Henk Dekker en Marian Spijker/Leo van Dijk. Op de derde plaats eindigde het paar Fien Kolkman/Jan Beerten met 290 punten.
De eerste plaats voor de Slembokaal was voor het paar Bernadet Albering/Agnes Huinink met 26 punten. Tweede werd het paar Rees en Piet Hopmans met 20 punten. De derde plaats was voor het paar Trees Gelink/Lucy Nijhof met 12 punten.

Zomeravondbridge
De clubavonden zitten erop. Maar ook in de zomer kan er gebridged worden. Vanaf dinsdag 7 mei tot en met dinsdag 27 augustus kan er elke dinsdagavond zomeravondbridge gespeeld worden. Deze vindt plaats in het zaaltje achter café De Kroon (Frielink), ingang Walstraat. Iedereen die een avondje wil bridgen is van harte welkom. Tegen een kleine vergoeding van 1 euro per persoon kan men in groepsverband en onder leiding van een wedstrijdleider de hele avond spelen. Dus niet alleen leden van DSB-Groenlo, maar ook niet-leden zijn van harte welkom. De aanvang van de avonden is 19.30 uur. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij Gerard Bosman: telefoon 0544-461399 of e-mail gerard@hotmail.com.

Bridgelessen
Komend najaar start DSB weer met bridgelessen. Geïnteresseerden kunnen bellen met 0544-461517 of 0544-481518 of zich aanmelden via een e-mail naar secretaris@dsbgroenlo.nl.


www.dsbgroenlo.nl