Vlnr. Erwin Wilms (hoofd retail), Gerard Stortelers (projectleider), Quint Veld (junior accountmanager) van Veld en Pascal Bennink van Jumbo bij de nieuwe CO2-installatie. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Erwin Wilms (hoofd retail), Gerard Stortelers (projectleider), Quint Veld (junior accountmanager) van Veld en Pascal Bennink van Jumbo bij de nieuwe CO2-installatie. Foto: Kyra Broshuis

Samenwerking Jumbo Bennink met Veld Koeltechniek

GROENLO - Veld Koeltechniek, het bekende familiebedrijf uit Groenlo, verzorgt bij de nieuwe winkel van Jumbo Bennink in Groenlo (voorheen de Emté) alle koeltechnische apparatuur. Een mooie samenwerking tussen de twee innovatieve ondernemingen en twee families. Benno Veld en Pascal Bennink zijn zwagers en er is hun beiden dan ook veel aan gelegen dit mooie project samen aan te gaan, vertelt Erwin Wilms, hoofd retail bij Veld Koeltechniek. Samen met projectleider Gerard Stortelers heeft hij het hele traject begeleid.

Door Kyra Broshuis

Hergebruik van CO2
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Veld Koeltechniek heel belangrijk en dat is iets wat we in de nieuwe winkel straks terugzien. We realiseren, naast alle gangbare koelinstallaties, ook een innovatieve CO2-installatie waarmee we warmte terugwinnen voor de winkel. De warmte die vrijkomt bij het koelen van de producten wordt via een warmtewisselaar hergebruikt en verwarmt de winkel. Bovendien is CO2 een natuurlijk koudemiddel en dus niet extra belastend voor het milieu.” Deze manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen is precies wat de eigenaar van Jumbo Lichtenvoorde en Groenlo zo aanspreekt: “Het is een hele investering waar de consument niets van merkt en dat hoeft ook niet. We willen als Jumbo graag onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom committeren we ons onder meer ook aan de 2% reductie van verpakkingsmateriaal in 2025. Bovendien moet dan 95% van al onze verpakkingsmaterialen recyclebaar zijn”, legt Pascal Bennink uit.

1500 m2 winkel
Neef Quint Veld is blij met de samenwerking, vertelt hij. “Ik ben nu de derde generatie Veld en ik heb altijd van mijn opa, vader en oom meegekregen dat het belangrijk is om te blijven innoveren én daarbij je omgeving niet uit het oog te verliezen. Het is mooi om te zien dat een grote winkel in onze eigen stad wordt ingericht met de nieuwste toepassingen van onze techniek. Bennink volgt de verbouw-en herinrichtingswerkzaamheden van zijn tweede supermarkt op de voet. “We gaan er, samen met Veld, een topwinkel van maken waar Groenlo trots op kan zijn. 1500 m2 winkelruimte met veel koeltechniek en de nieuwste CO2-installatie. Het is mooi dat we dat door een typisch Grols bedrijf kunnen laten verzorgen. Op 22 mei gaan we open en dan kunnen alle Grollenaren en inwoners van omliggende plaatsen zien dat we er samen iets heel moois van hebben gemaakt.”