Nijhof klopt Kl. Falckenborg in tweestrijd onder barre omstandigheden

PV De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Afgelopen zaterdag stonden de duiven in het Belgische Quievrain klaar voor een vitessevlucht over gemiddeld zo'n 270 km. Er waren 492 duiven ingemand door 21 liefhebbers waardoor er 164 prijzen konden worden gewonnen. De eerste lossing vond om 09.00 uur plaats. De eerste prijsduif om 12.20.20 uur was voor F. Nijhof. De laatste prijsduif kwam op naam van B. Volmer.

Het weer liet de liefhebbers en de duiven wederom flink in de steek. Voor de tweede keer in dit pas korte seizoen stonden de liefhebbers de duiven op te wachten in min of meer winterse omstandigheden, weliswaar afgewisseld met mooie zonnige perioden. Op de vlieglijn kon het hagelen, was het meestentijds bewolkt en waaide de wind uit noordwestelijke richtingen. Niet de allerbeste condities derhalve. Deze vlucht leverde meerdere liefhebbers op met aansprekende prestaties; was het door niet de plaatsing bovenaan de ranglijst, dan wel door goede prijspercentages.

Eerste eindigde F. Nijhof die deze week zijn wekelijkse tweegevecht met M. Kl. Falckenborg om de eerste prijs in zijn voordeel beslecht. In de C.C. bezet deze duif de tweede plaats! In totaal komt hij uit op 24 uit 33. Tweede plaats is voor M. Kl. Falckenborg met vijf duiven bij de eerste tien, 50% prijs en uiteindelijk 20 uit 40. Derde wordt N. Knuth met een nette 17 uit 29. Iets verder in de uitslag, maar met hoge individuele scores eindigen S. Breuer met 19 uit 29, H. Goossens met 11 uit 15 en tenslotte G. Krandick (6 uit 10).