Erix verliest terecht van beter EMOS

LIEVELDE - Erix heeft zichzelf afgelopen zondag een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen EMOS uit Enschede met 0-3 te verliezen. Een beter EMOS had de gehele wedstrijd een overwicht en nam de drie punten terecht mee naar huis.

De mannen van Erix wisten vooraf dondersgoed waar het om ging deze eerste zondag van mei; alleen een overwinning gaf nog zicht op rechtstreekse handhaving in de 4de klasse B.
Vanaf de eerste minuut had EMOS een licht overwicht in de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. Erix moest het voornamelijk hebben van de counter maar werd hier niet echt gevaarlijk door. Met name de eindpass was te onzorgvuldig waardoor kansrijke posities om zeep werden geholpen. Zoals gezegd had EMOS een veldoverwicht en zij drukten dat overwicht in de 20ste minuut uit in de score: 0-1. Balverlies op het middenveld aan Erix-zijde leidde een aanval van EMOS in die aan de rechterkant werd opgezet. Nadat de mid-mid van EMOS de bal randje zestien ontving, wist hij drie Erix-spelers te omzeilen om vervolgens droog uit te halen. Doelman Tim Klein Tank zag de bal te laat aankomen en kon derhalve ook geen redding meer brengen. Na deze 0-1 ging EMOS op zoek naar meer en zocht zij veelvuldig de aanval over de flanken. Dit zorgde voor enkele hachelijke situaties maar doelman Tim Klein Tank wist de schade tot aan de rust nog te beperken.

In de tweede helft kwam Erix beter uit de kleedkamer. Enkele omzettingen en het inbrengen van Duke Gralike op de linksbuiten positie kwam het spel ten goede en de druk op de achterste linie van EMOS werd voorzichtig opgevoerd. Erix had veelvuldiger de bal en ging geconcentreerd op zoek naar de gelijkmaker. Door wederom balverlies op het middenveld van Erix en een scherpe counter van EMOS stond het na 15 minuten spelen ineens 0-2 in plaats van 1-1. Een domper voor de mannen van Erix die dit niet meer te boven kwamen. Grote kansen werden er amper gecreëerd en een kleine 10 minuten voor tijd werd het nog erger. De linkermiddenvelder van EMOS zag dat doelman Tim Klein Tank ietwat ver voor zijn goal stond en probeerde het van een meter of 35. Zijn schot verraste de doelman van Erix zodanig, dat hij niet meer bij machte was om de poging te keren: 0-3.

Al met al een dramatisch verloop van deze middag. Met nog drie wedstrijden te spelen en een voorsprong van vijf punten op de nummer laatst is men nog niet zeker van nacompetitie. Hiervoor zal nog een wedstrijd voor gewonnen moeten worden. Bijvoorbeeld aanstaande zondag als de derby tegen KSV op het programma staat. Het is nu zaak voor Erix om de schouders eronder te zetten en er samen met de staf en supporters voor te zorgen dat het seizoen alsnog goed wordt afgesloten, het zij via de nacompetitie.