ZSOM week 22

GROENLO - Iedere week wordt het tv-programma van de ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo. De komende week kunnen mensen kijken naar de volgende uitzendingen.

Voorjaarconcert Euphonia
Al jarenlang maakt de ZSOM opnames van het voorjaarsconcert van muziekvereniging Euphonia in Eibergen. Op 9 maart van dit jaar heeft de ZSOM tv-opnames gemaakt van het concert waaraan deel namen het jeugdorkest, het harmonie-orkest, de minirettes, de twirls, de jeugdpercussie, de drumfanfare en percussiegroep Full Power. Het publiek heeft volop kunnen genieten van de muzikale kwaliteiten van deze vereniging. Deze week het laatste deel.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2019 wordt het ZSOM-publiek op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en de actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het Regiojournaal.

'Alleen de wind weet'
Ook in 2019 worden op diverse plaatsen in de Achterhoek en Twente openluchtstukken opgevoerd. De ZSOM maakt dit jaar onder anderen tv-opnames in Borculo, Hummelo, de Haart en Markelo. Op 10,11 en 12 mei werd er een bijzonder openluchttoneelstuk opgevoerd bij de molen Hermien te Harreveld. Deze beltkorenmolen viert dit jaar het 200-jarig jubileum. Om die reden werd het toneelstuk 'Alleen de wind weet …' opgevoerd door toneelvereniging Hervelo. De spelers kunnen terugkijken op drie geslaagde en goed ontvangen voorstellingen. Ruim 1200 bezoekers genoten van het boeiende verhaal van molen Hermien en de bewoners van Harreveld in de afgelopen twee eeuwen. Ook hiervan heeft de ZSOM opnames gemaakt en deze week wordt het tweede bedrijf uitgezonden.

Online
Op www.zsom.nl en YouTube zijn verschillende reportages van de ZSOM te zien en ook het Regiojournaal.