Foto: Achterhoek Nieuws
Foto: Achterhoek Nieuws

Gelijktijdige (maar gescheiden) ledenbijeenkomsten Grol en Grolse Boys

Grol-voorzitter praat over procedure, Grolse Boys-voorzitter is wat concreter

Door Henri Walterbos

GROENLO - De enquêtes die beide Groenlose voetbal verenigingen loslieten op hun leden was een belangrijke stap in het proces om te komen tot een fusie. Nog steeds is dit het streven, maar het kan nog steeds alle kanten op, een dubbeltje op zijn kant. De uitkomst van de enquête kon niet vergeleken worden aangezien Grolse Boys haar leden een iets andere enquête voorschotelde dan Grol. Wel werden de uitslagen en commentaren erop uit beide verenigingen besproken in een besloten ledenbijeenkomst, die beiden gelijktijdig hielden op vrijdag 17 mei. Er kan nog steeds gesproken worden van 'gemengde gevoelens,' zo waren de geluiden die naar buiten kwamen.

Hans Scheinck, voorzitter van sv Grol, wil er het volgende over kwijt. "Het spijt me. Ik heb op dit moment nog niks inhoudelijks te melden. Het was een besloten ledenbijeenkomst op 17 mei. Ook bij Grolse Boys. Een raadpleging van de leden op de inhoud van een mogelijk fusievoorstel. De reacties gaan terug naar de besturen om wijzigingen in het conceptvoorstel aan te brengen op basis van de reacties van de aanwezige leden. De werkgroep heeft overigens de resultaten van de enquêtes samengevat en ook aan de besturen aangeboden. Die resultaten zijn ook gepubliceerd. Met het aanbieden van die resultaten is het traject in maart 2019 overgegaan van de werkgroep naar beide besturen. Dat is ook logisch want de besturen moeten een voorstel aan de ledenvergaderingen doen. Beide besturen zijn dus nog met dit voorstel bezig."

Grolse Boys
Voorzitter van de Grolse Boys Harry Paf wil iets inhoudelijker reageren dan zijn Grol-collega, al blijft ook hij voorzichtig. Op de vraag wat het advies van de Grolse Boys-werkgroep aan het Grolse Boys-bestuur was zegt Paf het volgende. "Onze werkgroep adviseerde om de fusie(voorstellen) concreter te maken. Wat brengt enerzijds het Wilgenpark op en anderzijds wat kosten aanpassingen aan tenue, logo en naam? Hoe gaat het nieuwe tenue er eventueel uitzien en welke namen zijn er eventueel mogelijk? We zijn momenteel bezig om alles heel concreet te maken en met een goed voorstel te komen. Het tenue en een eventuele beperkte naamswijziging is daarvan een onderdeel. Alles daaromtrent kan - waarschijnlijk - niet voor de vakantie afgerond worden, maar dan wel snel daarna."
De ledenbijeenkomst bij Grolse Boys is volgens Paf prima verlopen. "Zonder al te veel op de concrete inhoud in te gaan, kan ik zeggen dat de bijeenkomst bij Grolse Boys positief is verlopen. De aanwezige leden waren reëel, maar zijn ook niet genegen alles zo maar weg te geven. Het is altijd gevaarlijk allerlei uitspraken te doen, maar ik ben positief gestemd over een verder verloop van de besprekingen."