Mart Willemsen (midden) ‘Voetballer van het jaar’ met Mart Zieverink (links) tweede en Luc Berentsen (rechts) derde. Foto: Theo Huijskes
Mart Willemsen (midden) ‘Voetballer van het jaar’ met Mart Zieverink (links) tweede en Luc Berentsen (rechts) derde. Foto: Theo Huijskes

Mart Willemsen 'Voetballer van het jaar' bij Grol

Rita Arink gekozen tot 'Verenigings vrouw van het jaar'

Door Theo Huijskes

GROENLO - S.V. Grol heeft afgelopen zondag, direct na de wedstrijd Grol 1 - MvR 1, in samenwerking met de Supportersclub van de Groenlose voetbalclub het seizoen feestelijk afgesloten. Dit ging gepaard met niet alleen een massaal bezocht en tevens gezellig samenzijn in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof, maar tegelijkertijd met diverse huldigingen met als uitsmijter de bekendmaking van de 'Voetballer van het jaar'. Het is ter afsluiting van het 41ste achtereenvolgende seizoen dat deze prijs werd uitgereikt. Was het in 1979 Theo Hulshof, die werd uitgeroepen tot de eerste 'Voetballer van het jaar", ging deze eer in de afgelopen twee seizoenen naar Michel Kamphuis, deze keer was het Mart Willemsen, die terecht werd uitgeroepen tot 'Voetballer van het jaar' van het seizoen 2018-2019. Op de tweede plaats eindigde Mart Zieverink en de derde plaats was ditmaal voor de aanstormende Luc Berentsen. De bijbehorende prijzen werd het drietal uitgereikt door hoofdtrainer Sander Hoopman van Grol.

In het kader van de seizoensafsluiting nieuwe stijl, werd Rita Arink benoemd tot 'Verenigingsvrouw van het jaar'. Het was Grolvoorzitter Hans Scheinck die de algemeen coördinator van de Beheergroep Kleding van Grol toesprak en haar de bijbehorende onderscheiding overhandigde. Scheinck noemde Rita Arink een vrijwilliger waarmee bijna ieder spelend lid een verbinding heeft. Iemand die ieder weekend en voor velen zelfs iedere week klaar staat. "Een en ander gaat achter de schermen gepaard met een geweldige hoeveelheid organisatie en activiteiten. Het is een uitstekende service die de leden het gehele seizoen door ondervinden van de Beheergroep Kleding in het algemeen en van Rita Arink als coördinator in het bijzonder."

Tot 'Super-supporter' van het seizoen 2018-2019 werd Wim te Kolste benoemd. Hij is de opvolger van Tonnie Theissen en is eveneens iemand die onder andere alle thuis- en uitwedstrijden van Grol 1 op de voet volgt.

Terwijl de winnaar van de 'Zilveren Schoen' nog niet bekend is, ging de 'Gouden Schoen' naar Kelly Bokstart van de afdeling damesvoetbal van Grol. Verder werd het team Grol 8 benoemd tot 'Team van het jaar' en mocht het derhalve de VSVG-Support Award in ontvangst nemen. Erik Thuinte werd uitgeroepen tot 'Speler van het jaar' bij de recreatieve seniorenafdeling van Grol.

Het totale gebeuren werd muzikaal en in dit geval met name vocaal omlijst door zanger Dani Raben uit Dinxperlo, terwijl tussen de bedrijven door de prijswinnaars van de jaarlijkse Super Elf bekend werden gemaakt en Lennart van Melis aan de haal ging met de hoofdprijs van de door de Supportersclub georganiseerde loterij.

Rita Arink (midden), gekozen tot ‘Verenigingsvrouw van het jaar’. Foto: Theo Huijskes
Een dolgelukkige Kelly Bokstart, verblijd met de ‘Gouden Schoen’. Foto: Theo Huijskes