Achterstallig onderhoud bij de visplaats voor mindervaliden aan de Houtwal. Foto: Kyra Broshuis
Achterstallig onderhoud bij de visplaats voor mindervaliden aan de Houtwal. Foto: Kyra Broshuis

Visplek mindervaliden naar Kloostertuin

GROENLO - De visplek voor mindervaliden aan de Houtwal in Groenlo gaat verhuizen. De nieuwe visplek komt aan de Kloostertuin, dat vertelt wethouder Bart Porskamp naar aanleiding van de vraag van de VVD.

Door Kyra Broshuis

Achterstallig onderhoud
“In onze gemeente vinden wij het van groot belang dat de openbare ruimte ook toegankelijk is voor mindervaliden. Wij zien echter dat de visplaats voor mindervaliden bij de Houtwal in Groenlo niet meer gebruikt kan worden omdat hierbij sprake is van achterstallig onderhoud; bepaalde plekken zijn in zeer slechte staat. Voor het aanpakken van de beschoeiing is een budget beschikbaar gesteld”, zegt Ellen Dusseldorp namens de VVD-fractie. Ze wil van de wethouder weten hoe de planning voor de aanpak van de beschoeiing bij de mindervaliden visplek eruitziet.

In overleg met hengelsporters
Wethouder Porskamp antwoordt dat de contouren van het noordelijke deel van de gracht, rond de Kanonsbult, het meest overeenkomen met de historie. De gemeente wil dat ook zo laten. “Het bestek voor de vervanging van de beschoeiing daar is inmiddels gereed. Na de vakantieperiode wordt er gestart met de uitvoering. Als we de visplaats voor mindervaliden opnieuw daar willen installeren zullen we, in verband met de regelgeving, extra maatregelen voor valbeveiliging moeten nemen. Dat doet afbreuk aan het historisch karakter van de gracht daar. Daarom hebben we, in goed overleg met de Groenlose Hengelsportvereniging, besloten de mindervaliden-visplek naar elders te verplaatsen, en wel naar de Kloostertuin. De nieuwe beschoeiing van de gracht moet half oktober klaar zijn zodat voor de Slag om Grolle de gracht er weer pico bello bij ligt.”