De kleine zeemeermin. Foto: PR
De kleine zeemeermin. Foto: PR

Theaterweek DITO in teken van
De Kleine Zeemeermin

GROENLO - Na het eerste lustrum gevierd te hebben organiseert DITO ook in 2019 weer de Theaterweek. Alle kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen dit jaar van maandag 22 tot en met donderdag 25 juli op allerlei creatieve manieren werken aan de theatervoorstelling 'De Kleine Zeemeermin.'

De Kleine Zeemeermin is een musical van Studio 100 gebaseerd op het sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen. In de musical vergaat het schip van de prins. Hij wordt gelukkig gered door Lize, een zeemeermin. Hij maakt kennis met Lize en haar vader Neptunus, koning van de zee. Al snel is de prins weer aan het land en eenmaal daar is hij wanhopig op zoek naar het meisje dat hem gered heeft. Hij wil met haar trouwen, maar hij heeft haar nooit gezien, alleen maar gehoord. Tijdens de musical gebeuren er allerlei spannende avonturen en is het nog maar de vraag of de Prins Lize weer vindt. Zal de prins trouwen met Lize?
Aan dit sprookjesachtige verhaal kunnen de kinderen werken tijdens de Dito Theaterweek. Voor de tweede keer is SCC De Mattelier de locatie. Daar kan gebruik gemaakt worden van diverse zalen. Tijdens vier ochtenden, van 9.00 tot 12.00 uur, zullen kinderen werken aan de voorstelling. Op donderdag 25 juli is de opvoering van de musical op het echte grote toneel in de grote zaal van het sociaal-cultureel centrum.

Alle jongens en meisjes in de leeftijdsgroep 7 tot 12 jaar kunnen zich opgeven voor toneel, film, schmink, kleding maken, decorbouw, dans of andere knutselactiviteiten. De kosten zijn 10 euro per kind, voor alle dagen. Aanmelden kan via een e-mail naar ditotheaterweek@outlook.com.