Vrijdag stonden ze voor het laatst op de markt in Groenlo: Martin, Marjo (midden) en Erna. Vanaf nu dus elke donderdag van 09.00 tot 14.00 uur bij De Bron. Foto: Lydia ter Welle
Vrijdag stonden ze voor het laatst op de markt in Groenlo: Martin, Marjo (midden) en Erna. Vanaf nu dus elke donderdag van 09.00 tot 14.00 uur bij De Bron. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Harbers Poelier vertrekt van Grolse vrijdagmarkt

GROENLO - Het familiebedrijf Harbers Poelier heeft vrijdag 30 mei voor het laatst op de Grolse vrijdagmarkt gestaan. Eric Harbers legt uit: "Kwaliteit en goed advies staan bij ons bovenaan. Helaas lukt het niet meer om voor de vrijdag voldoende gekwalificeerde medewerkers te vinden." Dat komt mede door de sterk groeiende groothandel Sunkip, ook een tak van het familiebedrijf. "Om toch in Groenlo onze kwaliteitsproducten aan de man te brengen, staan we vanaf donderdag 6 juni wekelijks op een vaste plek, bij De Bron. Daar worden onze veelzijdige kipproducten elke donderdag verkocht tussen 09.00 en 14.00 uur."

Door Lydia ter Welle

Meer dan vijftig jaar geleden begon vader Frans Harbers op de Grolse warenmarkt, toen nog in de Notenboomstraat. Eric: "Daar hielp ik al met de verkoop, later samen met mijn broers Coen en Ludo. Nu is al heel lang mijn zus Marjo het vaste bekende gezicht in Groenlo, samen met onze trouwe medewerkers Martin Kampshof en Erna Krabben." Marjo vult aan: "Die vertrouwde gezichten zullen de klanten op donderdag ook weer zien op de vaste plek bij De Bron. Het zal even wennen zijn: andere dag, andere plek. Zeker voor de klanten die op vrijdag rond lunchtijd kwamen voor een portie warme kippenpootjes of -vleugeltjes. Maar die kunnen nu natuurlijk op donderdag hun 'bijna-weekend-kip' komen halen. We bieden daar immers de zelfde service, de zelfde kwaliteitsproducten, alleen op een andere plek en een andere dag."

Klanten kunnen natuurlijk ook via de website of telefonisch een bestelling plaatsen en ophalen bij Sunkip aan de Marconistraat 1 in Lichtenvoorde. "En natuurlijk zijn klanten ook welkom op de andere markten waar we staan: op woensdagmorgen in Winterswijk, op vrijdagmiddag/avond in Dinxperlo en op zaterdagmorgen in Lichtenvoorde."

Bij De Bron aan de Buitenschans in Groenlo staat Harbers Poelier elke donderdag van 09.00 tot 14.00 uur.


www.harberspoelier.nl

tel. 0544-375203