Ook dit jaar is er weer een Buitenspeeldag in Groenlo. Foto: PR
Ook dit jaar is er weer een Buitenspeeldag in Groenlo. Foto: PR

Bestaande én nieuwe elementen Buiten speeldag Groenlo 2019

GROENLO - Lekker sporten en buiten spelen, dat kan op woensdag 19 juni aanstaande tussen 14.30 en 17.00 uur, op de jaarlijkse Buitenspeeldag. En het is niet zomaar buiten spelen, er zijn allerlei leuke nieuwe activiteiten om te doen. Bijvoorbeeld dansen, kanovaren, kegelen, skelteren, bloemen plakken en een echte auto beschilderen.

Prikkelz organiseert in samenwerking met verschillende organisaties voor alle basisscholen kinderen deze Buitenspeeldag. Locatie is de Maliebaan en basisschool De Watermolen (locatie Wheme). De organisatie zorgt voor gratis ranja en fruit. Voor ijsliefhebbers zijn er ijsjes te koop voor 0,50 euro. Ouders kunnen tegen betaling koffie en thee krijgen op het terras.

Activiteiten
Voor de sportliefhebbers is er voetbal, tennis, handbal, volleybal en dansen. De watergekken kunnen kanovaren op de gracht en glijden over de buikschuifbaan. Ook kun je voetballen in een bubbelbal, pony rijden en allerlei uitdagende scoutingactiviteiten doen. De kleinere kinderen kunnen zich laten schminken, spelen in de ballenbak en springen op het springkussen op het speciale Pindakaasplein.
Nieuw dit jaar is - naast het eerder genoemde - op het blotevoetenpad en de grote zandbak.