De tribune op Den Elshof, die de laatste weken dankzij de vrijwillige onderhoudsgroep een onderhoudsbeurt heeft ondergaan. Foto: Theo Huijskes
De tribune op Den Elshof, die de laatste weken dankzij de vrijwillige onderhoudsgroep een onderhoudsbeurt heeft ondergaan. Foto: Theo Huijskes

Vrijwilligers(woensdag)groep kent geen vakantie!

GROENLO - Woensdag 29 mei 2018, klokslag 15.00 uur. De leden van de vrijwillige woensdaggroep komen vanuit alle hoeken en locaties van het sportpark Den Elshof voor het nuttigen van een bak koffie in het Sportcafé. Het is gewoontegetrouw het echtpaar Henk en Annelies Porskamp (op 7 juli bestiert de familie Porskamp 50 jaar de horeca), dat de koffie en het gebruikelijke koekje verzorgt. Het seizoen mag voor de Groenlose voetbalclub dan wel ten einde zijn, een en ander betekent niet dat de inmiddels bij de club niet meer weg te denken vrijwilligers(woensdag)groep vakantie heeft. Zeker niet in de aanloop naar het het Wissink D- en E-toernooi en het Internationaal Marveldtoernooi.

Door Theo Huijskes

"Vakantie hebben wij niet", vertelt leider oftewel coördinator Cor Migchielsen van de op dit moment maar liefst 28 leden tellende vrijwilligersgroep. "Let wel, degenen die kort of lang op vakantie gaan, kunnen hun gang gaan. Maar zij, die gewoon iedere woensdag hier de nodige werkzaamheden willen doen, zijn van harte welkom. Van de 28 mannen zijn er iedere woensdag gemiddeld 24 van de partij. Daarbij tel ik ook de leden die vanwege hun gezondheid of om andere redenen alleen kiezen voor de middag om te komen helpen. Kortom, de woensdag afgestemd op onze club 'dé Grol' is voor iedereen van ons heilig!"

Trots van de vereniging
De gehele vereniging met het hoofdbestuur voorop is trouwens trots op de vrijwilligersclub. "Het is een bijzonder homogene groep, waarbij zaken als het sociale aspect en het plezier voorop staan. Het zijn vanzelfsprekend allemaal mannen met een blauw-wit Grol-hart, maar daarnaast tevens leden die van aanpakken weten. Ieder is op zijn eigen terrein van grote waarde voor de club. En dat kan zijn van timmerman tot metselaar, van elektricien tot tegelzetter, van schilder tot tuinman of welke insteek dan ook. Eigenlijk zijn het allemaal bereidwillige manusjes-van-alles, waardoor zich automatisch een perfecte taakverdeling aandient. Eenieder draagt daarbij een stukje verantwoordelijkheid met zich mee en dat met maar één gezamenlijk uitgangspunt: het sportpark moet er iedere week spic en span bijliggen anders gezegd, moet het visitekaartje zijn van de gehele vereniging!"

Internationaal Marveldtoernooi
Deze weken staat het werk van de vrijwilligersgroep bovendien in het teken van het Wissink D- en E-toernooi op 8 en 9 juni a.s. en het Internationaal Marveldtoernooi. De 30ste editie van dit laatste niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten erg populaire jeugdtoernooi vindt plaats in het weekend van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni. Zo staat deze woensdag al in het teken van het plaatsen van circa 25 extra vlaggenmasten, het vroegtijdig onkruidvrij maken van de groenstroken nabij het parkeerterrein en rondom de verschillende speelvelden, alsmede het verwijderen van de asbakken (peukenkokers), bevestigd aan de omheiningen. Dit laatste mede als gevolg van een ingesteld algeheel 24 uurs-rookverbod op het sportpark Den Elshof. Wat dit verbod betreft, is Grol in zekere zin trendsetter. Maar de eigenschap trendsetter mag de voetbalfamilie S.V. Grol zich ook aanmeten wanneer het gaat over de onderhoudssituatie van het totale sportpark aan de Oude Winterswijkseweg.