Maud (Wolters) op 1 op 18 mei. Foto: PR
Maud (Wolters) op 1 op 18 mei. Foto: PR

Gouden scores voor Rap en Snel

GROENLO - Rap en Snel heeft de afgelopen weekenden verschillende wedstrijden afgewerkt. En dat leverde verschillende ereplekken op voor de jonge Grolse turnsters.

Op 11 mei was de districtsfinale van de vierde divisie en D1. Na goed gescoord te hebben in de regio mochten Maud Schuurmans, Coot Porskamp en Isa Kruip in Hengelo aantreden in de districtskampioenschappen. Turnsters in alle leeftijdscategorieën uit Gelderland, Overijssel en Flevoland streden onderling om het kampioenschap vierde divisie.
De junior Maud startte op balk en wist, ondanks een forse wiebel, een goede oefening neer te zetten. Dit leverde het vertrouwen in eigen kunnen op en Maud wist bijna foutloos ook de oefeningen op de drie andere toestellen keurig af te werken. Gehoopt werd op in ieder geval een podiumplaats. En dat lukte, het werd zelfs de gouden plak, met maar liefst 0,85 punt voorsprong op nummer twee. Komend jaar zal Maud daarom uitkomen in de derde divisie en daarmee in wedstrijden op landelijk niveau.
In de leeftijdscategorie Pupil 1 mochten voor Rap en Snel Coot en Isa op dit districtskampioenschap uitkomen. Coot liet overal zien de oefeningen goed te beheersen en maakte slechts kleine foutjes. Met vier prachtige oefeningen werd ook zij districtskampioen. Isa startte met een erg mooie brugoefening, helaas moest ze op balk een val voor lief nemen. Ze werd in haar eerste jaar op dit niveau 28ste.

Maud Wolters Regiokampioen
Op 18 mei was de regiofinale vijfde divisie, acht meiden van Rap en Snel hebben zich weten te plaatsen voor deze finale. Helaas kon Milou deze wedstrijd niet turnen door een vervelende blessure.
In de tweede wedstrijd van die dag kwamen de eerste twee meiden van Rap en Snel in actie. Maud Wolters werd beloond met een gouden medaille. Maud T. werd vierde. Omdat het dit seizoen bij beide dames zo goed ging, gaan ze volgend seizoen een niveau hoger turnen.
In de derde wedstrijd waren Sjuul en Mirthe aan de beurt. Sjuul liet een super mooie vloeroefening zien en werd op dit onderdeel eerste met een score van 13,950. Mirthe blonk uit op het onderdeel brug met een score van 13,150. Sjuul werd over alle oefeningen zesde, Mirthe werd zestiende.
Aan de andere kant van de zaal mochten Fem en Tess hun oefeningen tonen. Helaas moest Fem op brug wat minpunten accepteren door het missen van eisen. Ze behaalde met een erg nette oefening 10,650 punten op vloer. Waar Fem wat moest inleveren liet Tess zien dat haar brugoefening een 10,850 waard was. Fem eindigde als elfde, Tess als twintigste.
In de laatste en vierde wedstrijd van de dag was Eva aan de beurt. Ze begon sterk op vloer en op sprong scoorde ze een 13,200, goed voor een tweede plek. Door alle goede resultaten gaat ook Eva volgend jaar een niveau omhoog; ze werd deze dag twaalfde.

Dit was de laatste selectiewedstrijd van het seizoen voor Rap en Snel. De meiden gaan nu hard trainen voor volgend jaar en natuurlijk de clubkampioenschappen op 6 juli.


www.rapensnel.nl

Isa, Maud (Schuurmans) en Coot op 11 mei. Foto: PR