Vlnr. boven Simone Derksen van de VVV, Chantal Grothe van de Werkgroep Promotie Groenlo, vlnr. onder Bernou Wagenaar (gemeente Oost Gelre), wethouder Marieke Frank, Meike Prollius en vlogger Susan Hoffman. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. boven Simone Derksen van de VVV, Chantal Grothe van de Werkgroep Promotie Groenlo, vlnr. onder Bernou Wagenaar (gemeente Oost Gelre), wethouder Marieke Frank, Meike Prollius en vlogger Susan Hoffman. Foto: Kyra Broshuis

'Suus on Tour' laat mooiste plekjes van Groenlo zien

GROENLO - Met de presentatie van Suus on Tour is er weer een nieuw product toegevoegd om Groenlo toeristisch op de kaart te zetten. Vlogger Susan Hoffman ging voor de Werkgroep Promotie Groenlo op pad om de stad, en haar omgeving, in beeld te brengen. Afgelopen week was de officiële lancering van de vlogs bij het Brouwersnös waar wethouder Marieke Frank de vier vlogs met een druk op de knop online zette.

Door Kyra Broshuis

Voor de hele regio
Meike Prollius, toeristisch coördinator van de gemeente Oost Gelre, is blij met de vlogs: “Groenlo wordt zo goed op de kaart gezet. Het is mooi om te zien dat zoveel ondernemers in de toeristische sector hierbij aan bod komen. Op de website suusontour staan linkjes vermeld naar de deelnemende ondernemers. We richten ons met deze vlogs op de Grollenaren zelf, maar ook op mensen uit de hele regio. We brengen Groenlo op een frisse en vlotte manier onder de aandacht.”

'laten zien dat het in Groenlo ook hip en gezellig is'

In de vlogs is aandacht voor verschillende toeristische trekpleisters, zoals de Escaperoom, bootje varen op de Grolse gracht en diverse horecabedrijven.
Wandelende wijndrinkers
Vlogger Susan Hoffman vertelt dat ze naar aanleiding van haar vlogwerkzaamheden voor Libelle dacht: waarom maak ik niet zoiets over Groenlo? “Met als doelgroep de ‘wandelende wijndrinkers’ in gedachten heb ik met veel plezier deze vlogs gemaakt. Ik wil graag laten zien dat het hier in Groenlo ook hip en gezellig is.” Wethouder Marieke Frank vertelt dat het een pilot is van vier vlogs om te kijken of dit werkt voor de gemeente. “We hebben natuurlijk heel veel te bieden en dat proberen we op verschillende manieren bekend te maken.” De Werkgroep Promotie Groenlo bestaat uit Simone Derksen, Chantal Grothe, Femke Nales, Bas Stortelers, Mechteld Wissink, Joske Elsinghorst en Roy Oostendorp.

De vlogs van Suus on Tour zijn te bekijken op www.suusontour.nl.