Wim Cuppers (links), samen met echtgenote Agnes, wordt begroet als het 750ste lid van Oudheidkundige Vereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Wim Cuppers (links), samen met echtgenote Agnes, wordt begroet als het 750ste lid van Oudheidkundige Vereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Oudheidkundige Vereniging Groenlo begroet haar 750ste lid

GROENLO - Er is geen woord aan gelogen, zoals een aanwezige het verwoordde tijdens de jaarvergadering van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo (OVG) : 'Een niet meer weg te denken club in het vestingstadje Grolle!' De vergadering, met een grote opkomst, werd maandagavond gehouden in De Lange Gang. Een vergadering waarbij het 750ste officiële lid van de OVG werd begroet met een boeket bloemen en met een aantal uitgegeven boeken. Deze welkomstcadeaus werden in ontvangst genomen door het echtpaar Wim Cuppers en Agnes Cuppers-Reijerink, beiden geboren in Groenlo en daar sedert december 2016 weer woonachtig.

Door Theo Huijskes

Het was OVG-voorzitter Ben Verheij, die aan deze mijlpaal de nodige aandacht besteedde. "Maar wij zijn inmiddels alweer naar een hoger aantal gegroeid. De laatste weken is er zelfs een toename van één tot twee nieuwe leden per dag", aldus Verheij, die nog melding maakte van het feit dat het precies tien jaar geleden is dat het 500ste lid kon worden begroet. De OVG-voorzitter liet bij dit alles niet onvermeld, dat de belangrijkste ledenwerver binnen het bestuur collega Willy Lansink is. "Onvermoeibaar wanneer het ledenwerving betreft. Zij die maar even belangstelling tonen voor het Grolse verleden, worden door hem lid gemaakt."
Wim Cuppers en zijn echtgenote waren erg verrast door de cadeaus. "Na een verblijf vanwege mijn werk van 39 jaar in Giesbeek, zijn wij blij om weer in Grolle te wonen. Werkende bij eerst de belastingen en later de douane, zijn wij in 1977 uit Groenlo vertrokken en er eind 2016 teruggekeerd. Het bevalt ons hier weer heel goed", aldus de geboren Grollenaar, die inmiddels naast de Oudheidkundige Vereniging Groenlo, ook al lid is van onder andere SOOS 99 en zich als vrijwilliger dienstbaar maakt bij SCC De Mattelier.
Naast de gebruikelijke agendapunten, zoals de bestuursverkiezing - waarbij de leden Peter te Plate en Willy Lansink aftredend en herkiesbaar waren en Maria Wieriks als nieuw bestuurslid haar intrede deed - stond het OVG-bestuur uitvoerig stil bij een aantal, veelal jaarlijks terugkerende activiteiten. Zoals een drietal excursies, waarbij met name de aandacht van de leden werd gevraagd voor het Wederopbouwproject 1940-1965, waaraan medewerking wordt verleend door de acht Achterhoekse gemeenten, alsmede een aantal overige gemeenten in het oosten van dit land. Ook werd er melding gemaakt van het feit dat een daarvoor binnen het OVG-bestuur opererende werkgroep andermaal is benaderd om nieuwe, historische straatnamen aan te dragen voor enkele nieuwbouwwijken c.q. straten in Groenlo. Na de pauze werd de vergadering ingevuld door Arjan Ligtenbarg, die een lezing verzorgde over het openbaar vervoer in Groenlo tussen 1800 en 2000.